x

GUIDE: 20 internationale udgivelser, som vi ser frem til dette efterår

GUIDE: 20 internationale udgivelser, som vi ser frem til dette efterår

Efterårssæsonen byder sædvanligvis på masser af nye albumudgivelser – i GAFFA dækkede vi for nylig de danske plader, vi glæder os mest til, men nu bringer vi også en liste over de internationale udgivelser rundt om hjørnet, vi har højeste forventninger til.

LÆS OGSÅ: GUIDE: 20 danske udgivelser, som vi ser frem til dette efterår

Tricky

Titel: Fall To Pieces

Det tidligere Massive Attack-medlem fra Bristol er på vej med sit 14. studiealbum. Der vil være en del features på albummet, hvor Marta optræder på to ud af det tre singler, der findes nu, og endnu vigtigere for os i nord er den tredje single ”I’m in the Doorway” velsignet med en optræden af det danske talent Oh Land.

Udgivelse: 4. september

The Flaming Lips

Titel: American Head

Den amerikanske indie-band med den karismatiske Wayne Coyne i front er på vej med deres 16. album. Det er produceret af deres mangeårige samarbejdspartner Dave Fridmann og rummer en gæsteoptræden fra countrystjernen Kacey Musgraves.

Udgivelse: 11. september

Marilyn Manson

Titel: We Are Chaos

Chok-rockeren er klar med sit 11. studiealbum. Det er skrevet og indspillet i tæt samarbejde med Shooter Jennings og er blandt andet inspireret af David Bowies Berlin-periode. Ifølge Manson har albummet en klar A- og B-side, og han beskriver det som ”et spejl, du ikke vil kigge ind i”.

Udgivelse: 11. september

Ava Max

Titel: Heaven & Hell

Den amerikanske popsanger er omsider aktuel med sit debutalbum, to år efter at hun udgav debutsinglen ”Sweet But Psycho”, som blev et internationalt megahit, fulgt af flere hits. Hun beskriver albummet som up-tempo og opmuntrende med visse mere følsomme øjeblikke, men ingen deciderede ballader.

Udgivelse: 18. september

Alicia Keys

Titel: ALICIA

Med oprindelig udgivelsesdato planlagt til 20. marts og siden 15. maj er dette syvende album af singer-songwriter-gudinden Alicia Keys ét, der er bygget store forventninger op til. Den første single, ”Show Me Love”, blev udgivet 17. september 2019 og vil dermed være ét år og én dag gammel, når albummet endelig kommer på gaden.

Udgivelse: 18. september

Idles

Titel: Ultra Mono

Det engelske post-punk-band er tilbage med deres tredje album. Ifølge forsanger Joe Talbot handler sangene om ”at blive helet efter et traume” og om at ”komme videre”. Albummet byder på gæsteoptrædener fra blandt andre Savages-frontfiguren Jehnny Beth, Nick Cave-violinisten Warren Ellis og jazzsangeren og -pianisten Jamie Cullum.

Udgivelse: 25. september

Deftones

Titel: Ohms

Det alternative metalband Deftones ser ikke ud til at skrue ned for tyngden og teknikaliteten på deres kommende niende album, der efter sigende skal indeholde 9-strenget guitar – dét skriger af djent. Albummet er det første siden det selvbetitlede album fra 2003, hvor Terry Date er producer, selvom han var med til at arbejde på det annoncerede album Eros, der aldrig blev udgivet, i 2008.

Udgivelse: 25. september 

Sufjan Stevens

Titel: The Ascension

Den eftertænksomme amerikanske singer-songwriter udgiver sit ottende album, hans første sangbaserede soloalbum siden det meget roste Carrie & Lowell fra 2015. Albummet indeholder 15 sange og blev indvarslet af førstesinglen America, som varer hele 12 minutter.

Udgivelse: 25. september

Matt Berninger

Titel: Serpentine Prison

Efter otte album i front for The National udsender sangeren med den karakteristiske dybe og let snøvlende stemme sit første soloalbum som et frikvarter fra hovedarbejdsgiveren. Albummet er produceret af Memphis-veteranen og multiinstrumentalisten Booker T. Jones.

Udgivelse: 2. oktober

Corey Taylor

Titel: CMFT

Slipknot-frontfiguren, der også er kendt fra Stone Sour og samarbejde med Korn, Disturbed, Anthrax og utallige andre, udgiver for første gang et soloalbum. Titlen er en forkortelse af sangerens kaldenavn ”Corey Mother-Fucking Taylor”, og på singlen ”CMFT Must Be Stopped” er han gæstet af rapperne Tech N9ne og Kid Bookie.

Udgivelse: 2. oktober

Bon Jovi

Titel: Bon Jovi: 2020

De amerikanske veteranrockere er på vej med deres 15. studiealbum. Albummet skulle være udkommet i maj, men blev udskudt grundet coronapandemien, og i mellemtiden skrev sanger Jon Bon Jovi to yderligere sange til albummet om henholdsvis kampen mod corona og om politidrabet på den uvæbnede sorte mand George Floyd.

Udgivelse: 2. oktober

Melanie C

Titel: Melanie C

Tidligere Spice Girls medlem ”Sporty Spice” er for tiden meget aktiv i sin solokarriere og har udgivet de tre singler "Who I Am", "Blame It on Me" og "In and Out of Love" fra det kommende ottende soloalbum. Om sidstnævnte har sangerinden, i lyset af den globale pandemi, udtalt: ”Det er så fedt at udgive en rendyrket pop, upbeat, positiv og sjov sang. Jeg tror, det er lige præcis, hvad verden har brug for lige nu.”

Udgivelse: 2. oktober

Jónsi

Titel: Shiver

Den islandske sanger og multiinstrumentalist er mest kendt fra sin forsanger-rolle i Sigur Rós, hvor han synger den karakteristiske falset-vokal og benytter sig af en cellobue på elektrisk guitar. Det er kun det andet solo-album, Jónsi udgiver; sidste soloalbum Go er fra 2010, dog udgav han sammen med partneren Alex Somers Riceboy Sleeps under navnet Jónsi & Alex i 2009. Albummet gæstes af blandt andre Elizabeth Fraser (eks-Cocteau Twins) og Robyn.

Udgivelse: 2. oktober.

Future Islands

Titel: As Long As You Are

Gruppens sjette album handler ifølge pladeselskabet 4AD om tillid, ærlighed, forløsning samt at give slip og samtidig tillade gamle sår at heale på ny ved at afslutte uforløste kapitler i livet. Derudover indvarsler albummet også en ny æra for Future Islands, da trommeslageren Mike Lowry nu officielt er blevet en fast del af bandet, både som medlem og sangskriver.

Udgivelse: 9. oktober

Katie Melua

Titel: Album No. 8

Som titlen angiver er dette den georgisk-britiske folk/pop-musikers ottende studiealbum. Sangerinden, sangskriveren og guitaristen fik sit gennembrud som blot 19-årig med debutalbummet Call off the Search, der solgte mere end 1,8 millioner eksemplarer i de første måneder – en utrolig bedrift, og det er ikke gået dårligt siden. Derfor glæder vi os selvfølgelig til næste album, der teases med blandt andet akustiske videoer af det nye materiale.

Udgivelse: 16. oktober

Boy Pablo

Titel: Wachito Rico

Den unge, chilensk-norske Boy Pablo startede sin musikkarriere i 2016 med udgivelsen af en ep, og nu kommer altså første fuldlængdealbum, hvis titel er navnet på den fiktive karakter Wachito Rico, som teksterne og musikken skaber en fortælling om. Boy Pablos musikvideoer har vundet en del opmærksomhed på internettet, og han skulle have gæstet Roskilde Festival 2020, havde den ikke været aflyst. Til gengæld kan han opleves i Lille Vega 3. marts 2021.

Udgivelse: 23. oktober

Mr. Bungle

Titel: The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo

Det nordcaliforniske band har været igennem mange stilarter, og derfor er det svært at sige, hvordan det fjerde album bliver; de er dog mest kendte for deres eksperimenterende rock, og med både punk, avantgarde og metal i bagkataloget, samt en titel som dette, kunne det tyde på, at der kommer til at være kradsbørstige sager i vente.

Udgivelse: 30. oktober

Elvis Costello

Titel: Hey Clockface

Det kommende album er det 25. fuldlængde album, som har Elvis Costellos navn på – han har samarbejdet med et par grupper gennem tiden. Dette år, 2020, vandt han en Grammy for bedste traditionelle vokale popalbum Look Now sammen med The Imposters, et udspil som udkom i 2018 og var første album i otte år – men nu er han vist tilbage på sporet.

Udgivelse: 30. oktober

Lana Del Rey

Titel: Chemtrails Over the Country Club

Divaen har haft en travl maj måned på Instagram, hvor hun har ligget i infight med kritikere om, hvorvidt hendes sange glamouriserer voldelige forhold eller ej. Ved samme lejlighed annoncerede hun et nyt sangbaseret album, hendes syvende i alt – og i øvrigt også to spoken word-plader.

Udgivelse: Oktober (udsat fra den tidligere dato 5. september)

Kylie Minogue

Titel: Disco

Og sidst på listen er endnu en top-erfaren albumudgiver, hvis 15. album er på vej. Det 14. album, Golden, var et mere country-orienteret album, end vi ellers har hørt fra den australske sangerinde, men det kommende skud forventes at gå i en helt anden retning, som titlen angiver, med inspiration fra 70’ernes, 80’ernes og 90’ernes club-musik.

Udgivelse: 6. november


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA