x

Maria Timm – Den erfarne debutant

Maria Timm – Den erfarne debutant

Det er normalt ikke pænt at sige om en pige, at hun har været om sig, men rent musikalsk har den 28-årige Maria Timm været godt omkring. The Broken Beats, Marybell Katastrophy, Trolle//Siebenhaar, Kim And The Cinders, Mofus, Telestjernen og en håndfuld mindre udenlandske navne har nemlig alle kunnet drage nytte af det sprudlende århusianske talent, der nu tager springet som solist.

Efter en solid musikskoling i barndomshjemmet, med faderens passion for 70'ernes hårde rock, begyndte Maria selv at spille musik som otte-årig. Først klaver og guitar og senere hendes fortrukne instrument, bassen. Det var også som bassist, at hun startede den seriøse del af sin musikalske løbebane, i punkrocktrioen Silver Rocket, der senere blev en del af The Broken Beats. I 2006 ophørte samarbejdet og forholdet med bandleder Kim Munk, og tiden var nu inde til at starte arbejdet på solomaterialet.

– Jeg ved ikke, hvornår man er moden eller erfaren nok til at stå på egne ben, fortæller Maria og forsætter grinende: – Jeg kan ikke lige komme på et andet eksempel end Beyoncé, der jo allerede stod i front, da hun var 10 år yngre, end jeg er nu. Men tiden føles i hvert fald helt rigtig for mig nu.

På debuten The Plan lyder Maria Timm da også som en selvsikker artist, der tør kaste sig ud i et kulørt og legesygt univers, hvor en elektronisk bund blandes med skæve og fængende popmelodier. Førstesinglen Dirty Place blev sidste år modtaget med åbne arme fra P3, der kårede den til Ugens Uundgåelige, og pladens yderligere 13 skæringer har alle potentialet til at kunne opnå samme status. Selv om fokuset nu er på solomaterialet, understreger Maria, at det ikke er slut med at spille med andre bands. Hun ser det nemlig som en god og lærerig udfordring at tilpasse sig de mange forskellige musikalske konstellationer, hun tager del i live.

– Selv om jeg godt nok er begyndt at bruge flere bandeord, efter at jeg har turneret med drengene i Kim And The Cinders, fortæller Maria smilende fra sin lille lejlighed, der ligger på noget, der føles som 10. sal, men giver en bjergtagende udsigt ud over Århus midtby. Maria Timm med band kan i foråret opleves live rundt omkring i landet, på en fælles headliner-turné med Birk Storm.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA