x

Højt niveau i KarriereKanonen

Højt niveau i KarriereKanonen

Nævn Tue West, nævn Rasmus Nøhr og Magtens Korridorer. Alle har kanaliseret sig igennem KarriereKanonens dommerkritik og udvælgelse. Alle tre har de siden løftet sig til minimum platinniveau. Men tag herefter et kig på KarriereKanonen 2009 og find de kommende topnavne.

- Det niveau, vi har set i år, er suverænt det højeste, jeg har set hidtil, siger Ole Skjellerup fra KarriereKanonens dommerudvalg og uddyber:

- Sammenligner jeg med Live Contest (vækstlags-musikkonkurrence, der nu er fusioneret med KarriereKanonen, red.), hvor jeg har været dommer, og med mit eget arbejde, hvor jeg på årsbasis lytter til et par tusinde bands, er jeg slet ikke i tvivl.

Over 900 bands ansøgte. Fælles for alle var, at de selv har skrevet og skabt den musik, de stillede op med. De blev kogt ned til 37 bands, der spillede de såkaldte showcases på maksimum 25 minutter rundt omkring i Danmark. Hver gang har fire-fem bands på skift indtaget scenen og demonstreret, hvilket vækstlag de er gjort af. Nu er 18 bands udskilt. Og den proces var hård.

- Ingen har fejlet. Vi har kogt det ned til det bedste af det bedste, og det har været marginaler, der skilte de forskellige. Af samme grund kan man forvente Danmarks bedste upcoming bands, hvis man kommer til koncerterne.

De 18 artister, der er tilbage, vil blive tilbudt intensiv coaching for at finpudse en unik stil. Det kan handle om at løfte scenefremtræden, om at fremme bandets vokal eller noget tredje, og til at hjælpe står blandt andet BandAkademiet, der har specialiseret sig i at udvikle bands.

I sidste ende udpeger KarriereKanonens dommerpanel de artister, der bliver fulgt på vej i de kommende år via det såkaldte karriereforløb. Der er dog - ifølge Ole Skjellerup - grund til også at holde øje med dem, der ikke bliver håndplukket til sidst.

- Ud over de to-tre bands, som det er målet at give et dybere karriereforløb, vil der også være andre, der breaker inden for det næste år. Simpelthen fordi der er så meget talent og potentiale mellem de bands, der er med i år.
       
En hovedshowcase er afviklet, men du kan høre de næste den 30.4. på Gimle i Roskilde, den 7.5. på Studenterhuset i Århus og den 14.5. på Lille Vega i København. Blandt de optrædende er Opgang F, Bodebrixen (billedet) og Must Go Radio.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA