x

RECession Festival er tilbage

RECession Festival er tilbage

Igen i år, i oktober, finder RECession Festival sted i Århus, og det med et program, der blandt andet byder på Martin Hall (billedet), Front 242 og Leæther Strip på én og samme aften, hvilket må siges at være imponerende. GAFFA har kontaktet bagmand Kim Holm, for at få en lille snak omkring projektet, omkring tankerne og ideologien bag. For RECession er en festival, der tænker mere på musikken end på moneterne, en festival, der lidt i stil med sådan noget som for eksempel Danmarks Grimmeste Festival og Nakkefestival ikke er bange for at give den alternative musik, også den helt nye af slagsen, en chance.

Hvornår og hvordan opstod RECession Festival?
- Vi grundlagde foreningen i 1999, hvor vi, omkring tyve musik-interesserede, skød 1000 kroner i projektet hver. Vores første koncert var med Einstürzende Neubauten, og vi ønskede at skabe mere fokus på den alternative musik i Århus. I perioden 2000 til 2003 lykkedes det os at skabe et samarbejde mellem Århus' etablerede spillesteder og andre kulturelle institutioner. Festivalen var en realitet første gang i 2003, hvor blandt andre The Fall og Spleen United optrådte. Lige siden har det været vores mål at sigte efter de nysgerrige sjæle, dem, der er åbne overfor en bred palet af stilarter.

Hvad er tankerne og den overordnede ideologi bag festivalen?
- Vi går ind for at gøre tingene anderledes og fokuserer på forandring og nytænkning, samt på samarbejde på tværs af interesser og præferencer. Ved åbenhed og tolerance, målrettethed og vedholdenhed, vil vi være med til at berige kulturlivet i Århus. Vores fokus er mest på nichemusik, musik, der ikke regnes som mainstream, men som har noget på hjerte. Vi ønsker at give folk en unik oplevelse, og går efter de musikere, der ikke lige kan sættes i bås. Det er dem, der med tiden bliver banebrydende kunstnere, som man husker.
                                                      
Årets RECession Festival finder sted i Århus 30. og 31. oktober i Sct. Pauls Kirken, VoxHall, Vestergade 58 og Galleri V 58. Læs mere på www.recession.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA