x

Undercover: Maria Timm - The Plan (2009)

Undercover: Maria Timm - The Plan (2009)

Hvem: Ingen Frygt og fotograf Tom Ingvardsen
Hvor: Lilleputlandet
Hvornår: Efteråret 2008


– Vi holdt vores indledende møder i Marias hår. Her fandt vi alle idéerne, starter Sigrún Gudbrandsdóttir fra Ingen Frygt, som har lavet coveret til Maria Timm, tidligere medlem af The Broken Beats og Marybell Katastrophy, som solodebuterede med "The Plan" i 2009.

– Overordnet er det Maria, der overmander sig selv, og Maria, der ikke passer ind i sit miljø, forsætter hun.

Udgangspunktet for coveret blev derfor en tegning fra Jonathan Swifts Gullivers Rejse, hvor Gulliver rejser til landet Lilleput og vågner op fra bevidstløs tilstand, skyllet på land som skibbruden og bundet fast af småfolk. På coveret bliver Maria Timm bundet af miniudgaver af sig selv.

– Vi har bygget hele landskabet som en model. Det tog en evighed. Men vi kontaktede nogle rollespilsfolk, som hjalp rigtigt meget til. Himlen i baggrunden er et foto, som er udprintet meget stort, og Maria ligger faktisk med benene i et interimistisk vandbassin, isoleret med plastikposer. Det var forfærdeligt koldt og vådt, og hun reddede sig igennem trods en frygtelig snue. På billedet kan man ikke engang se det, den stakkel, forklarer Sigrún Gudbrandsdóttir.

Det hele er fotograferet af Tom Ingvardsen, og Ingen Frygt har efterfølgende manipuleret en masse små Mariaer ind og lavet små tegninger oven på billedet for at fjerne det realistiske look.

– Coveridéen kommer fra Hannah og Sigrún fra Ingen Frygt. For mig symboliserer det en spænding mellem det håndgribelige og det ufattelige, fortæller Maria Timm.

– Musikalsk er "The Plan" generelt meget stram i udtrykket, hvilket går godt i hånd med, at mit hår er spændt ud, og jeg bliver bundet fast på coveret. Teksterne på pladen handler også meget om at gøre sig fri fra fortiden, og da det jo er selvbiografiske tekster, så det var relevant at putte mig på coveret, for at give den sammenhæng.
                


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA