x

Den Gale Pen møder Ken Hammer fra Pretty Maids

Den Gale Pen møder Ken Hammer fra Pretty Maids

"Oh darling please don't hurt me this waaaaaaay". "Luk røven", tænkte jeg, da jeg hørte det første gang!
– Helt ærligt, så tænker jeg det samme, hver gang vi spiller den. Men det er en god sang, som rigtig mange mennesker godt kan lide, så derfor spiller vi den altid. Det er jo forresten også det største radiohit, vi har haft, og dem har der sgu ikke været for mange af, ha ha.

Næ, det har der vel ikke. Jeg troede i øvrigt, I døde, da grungebølgen gjorde hårlak og stram spandex kikset for evigt!?
– Jamen, det er der da helt sikkert også en masse mennesker, der havde ønsket. Men det er vi jo sådan set ligeglade med, for hvis du lytter lidt omkring dig, så er vores musik der sgu stadig, men der er ikke meget grunge. Såå...

Sååå selv! I må jo efterhånden være så gigtplagede i både fingre og hofter, at det er playback, når I giver koncert?
– Man kunne da sagtens forestille sig, at der var nogen, der troede, at det var playback, men så er det for det første, fordi vi spiller pissegodt, og for det andet, fordi vi har en fantastisk lydmand. Men sjovt nok, at du lige nævner gigt, for jeg er lige blevet opereret i min skulder for netop det, så den slags er ikke fremmed for os. Det stopper dog ikke vores triumftog. You can't keep a good band down!

Ha, jeg vidste det! Når man er 80 år gammel som dig, kniber det vel også med hukommelsen. Er du vågnet op på en scene uden at vide, hvor du var?
– Ja ja, rolig nu, morfar. Du ser sgu da heller ikke for ung ud! Det er da muligt, at jeg ikke ser lige så ung ud, som jeg har gjort, men jeg har sgu da også levet dobbelt så hurtigt og set dobbelt så meget som alle andre på min alder. Som vi siger: "Alle dem, der kan huske 1980'erne, har ikke oplevet dem." Hvad var det for resten, du hed?

Hø hø, sjaw hva'? Vi har lige haft fred for jer i fire år, og så skal I pludselig til at udgive plader igen. Hvorfor nu det?

– I bund og grund fordi vi havde noget på hjerte – ikke at vi har opfundet noget nyt – men også fordi vi syntes, at verden var blevet lidt fattigere uden vores deltagelse. Men hvis du havde hørt pladen, så ville du jo heller ikke stille det spørgsmål!

Bevares, Deres højhed fra Horsens. Jeg hader den by, fordi jeg ikke gider til Jylland, når jeg skal til koncert. Er der overhovedet noget positivt ved den gylleklamme flække?
– Nu skal jeg sige dig en ting: Horsens er den fedeste provinsby i Danmark. Bare fordi alle har været vant til, at de store koncerter per automatik skulle foregå i København, er det jo ikke det samme, som at en provinsby ikke må gøre det, vel? Horsens har bevist gang på gang, at de kan gøre det mindst lige så godt, om ikke bedre end hovedstaden. Det er jo ikke for sjov, at Horsens er blevet omdøbt til "Rock City" vel? Og så lige for en god ordens skyld, så bor jeg også i København, og har lige så langt til koncert.

Velkommen til civilisationen så. Før lignede I en samling små piger med højt hår i strømpebukser. Nu ligner I en bande gamle damer med eyeliner. Hvornår stopper I?
– Ha ha ha, når vi ikke gider mere, så simpelt er det da. Vi er jo nogle, der faktisk godt kan lide vores job.

Job? Du giver ingen mening! Puddel-heavy var fedt i 1980'erne. Er det ikke kun i Japan og stillestående dele af Tyskland, at den slags stadig er populært?

– Ja, nu er pladen jo lige kommet på gaden, så det må tiden vise. Men på releasedagen var den nummer 2 på iTunes som den mest downloadede plade, så det tror jeg ikke, at du har ret i.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA