x

The Raveonettes i gang med nyt album

The Raveonettes i gang med nyt album

Lørdag aften ankom undertegnede plus fotograf til Seattles årlige Bumbershoot Festival, en festival der hvert år finder sted midt i downtown Seattle. I samme øjeblik jeg samler mit pressekort op, kommer festivalens pressekoordinator løbende over til mig og spørger: "Er du klar? The Raveonettes venter." Lidt underligt, da selv samme koordinator for et par dag siden, sendte mig en e-mail og beklagede, at jeg ikke kunne få et interview med Sune og Sharin. Stadig med kufferten i hånden bliver jeg, i en rasende fart, eskorteret backstage til en snak med Danmarks suverænt mest populære band i Nordamerika lige nu.

Sidst jeg snakkede med jer (red: november, 2009) var jeres Danmarksturné lige rundt om hjørnet, hvad er næste projekt herfra?
Sune: - Vi er så småt gået i gang med at indspille en ny plade. Denne gang er det kun os to, i vores eget endnu ikke navngivne studie, beliggende i New York. Der er ikke så meget at sige om udgivelsen endnu, dog kan jeg løfte sløret for, at den bliver noget mere dyster end "Ind And Out Of Control" (2009).

Jeg læste (i en dansk avis), at I indleder en akustisk tour i Danmark i december?
Sharin: - Det er der vist nogen, der har fået forkert fat i. Der har aldrig været planer om en akustisk tour.
Sune: - Det er kun Sharin og jeg – intet band. Grundidéen er at bibeholde den musikalske kerne i det, der er Raveonettes, kun med to mand på scenen. Hvilket er mere vanskeligt, end det lyder og kræver en helt anden tilgangsvinkel end den, vi er vant til.
Sharin: - Målet er at give vores danske fans en mere intim oplevelse af Raveonettes. Dog ikke forstået på den måde, at vi ikke spiller højt, eller at intensiteten falder - det er jo stadig Raveonettes.

Bliver det en greatest hits tour?
Sune: - Jeg vil ikke løfte sløret for, hvad vi spiller, men der kommer også til at figurere nogle kopinumre på sætlisten. Mange af de klassiske Raveonettes-arrangementer har vi jo måtte skrive om, da de ikke passede til et intimt to-mandskoncept. Det er jo sådan set ikke et nyt koncept for os, vi har spillet som duo i USA en del gange – det er bare første gang, vi gør det i Danmark. Responsen på de to-mandskoncerter vi har spillet i udlandet, har været utrolig positiv, og det er helt klart et live koncept, vi ser frem til at introducere i Danmark.

Kl. 21.30 indtog Sune, Sharin plus band Bumbershoots næststørste scene The Broad Street Stage. Bob Dylan brægede allerede fra hovedscenen. Tilbage i april spille Raveonettes for fulde huse på Californiens Coachella Festival, og her fem måneder senere og to stater længere nordpå, er billedet meget identisk – man må sige, at The Raveonettes for alvor har slået sig fast som det største danske band i USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA