x

De bliver store i 2011

De bliver store i 2011

Emma Acs (billedet)

Hvem er det?
Emma Acs er en kun 19-årig københavnsk sangerinde og sangskriver, som med sit band The Inbred Family blander inspiration fra tressernes franske popdivaer og psykedeliske rock til sit eget nutidige univers.

Hvorfor skal du elske hende?
Emma Acs blander med stort talent uskyldsrene, energiske popsange fremsunget med charmerende ungpigestemme med et nuanceret, musikalsk udtryk. Den faste opsætning til koncerter er guitar, bas, trommer, orgel, sitar, mandolin og tamburin.

Hvad kan du forvente?
Et debutalbum i løbet af året, indspillet med garvede musikere fra bands som Baby Woodrose, The Good The Bad, The Setting Son og Spektr.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/emmaacs


Darkness Falls

Hvem er det?
Darkness Falls, tidligere kendt som The Josinea Room, er et samarbejde mellem sangerinden Josephine Philip, kendt fra blandt andre JaConfetti, og bassisten Ina Lindgreen, som tidligere har spillet sammen i det nu opløste ska-pigeband Favelachic. Lyden har elementer fra post-punk og er præget af skrabede produktioner og en stor forkærlighed for 60'ernes twang-guitarer.

Hvorfor skal du elske dem?
Darkness Falls' til tider melankolske sange er fængende, og Josephine Philips vokal er smuk i al sin let skrøbelige, drømmende umiddelbarhed.

Hvad kan du forvente?
En debut-ep i foråret, produceret af Trentemøller, og et fuldlængde-album til efteråret.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/thejosinearoom


Electric Lady Lab

Hvem er det?
Bag Electric Lady Lab står sangerinde Stine Hjelm Jacobsen og komponist, lyriker og producer Martin Bøge Pedersen. Stine Hjelm Jacobsen var frontfigur i powerpopgruppen NU, mens Martin Bøge Pedersen udgjorde halvdelen af The Loft, kendt for kæmpehittet City Of Dreams.

Hvorfor skal du elske dem?
Electric Lady Lab kan skrue en gedigen elektro-pop-sang sammen og har allerede fået et stort hit med debutsinglen You & Me, baseret på et sample fra Snaps Rhythm Is A Dancer. Videoen har haft mere end 700.000 visninger på YouTube.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet Flash er på gaden 10. januar.

Vil du vide mere?

http://www.myspace.com/electricladylab


Ida Gard

Hvem er det?
Københavnsk bosat eksjyde, som i 2008 vandt talentkonkurrencen KarriereKanonen under navnet Ida Østergaard og siden fik et stort radiohit med singlen On His Knees.

Hvorfor skal du elske hende?
Ida Gard er en fremragende sangerinde og sangskriver med en stor, varm stemme og skriver stærke sange med både humoristiske og dramatiske historiefortællinger og personportrætter fra hverdagen i et håndspillet, tidløst univers.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer i anden halvdel af 2010 og bliver anden debutant på det nystartede pladeselskab Zewski, der i 2010 udgav Naja Rosas succesfulde debutalbum.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/idaoestergaard


Kirsten & Marie

Hvem er det?
Enæggede tvillingesøstre med efternavnet Nyhus Janssen, der i 2010 udgav deres selvbetitlede debut-ep, som blandt andet indeholdt Det Elektriske Baromenter-hittet My Dear.

Hvorfor skal du elske dem?
Tvillingerne spiller folk-pop med elegant fingerspil på Kirstens akustiske guitar og flotte harmonier mellem de tos næsten enslydende vokaler og skriver smukke sange. Fuldstændig tidløs musik.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer i løbet af året på det fremadstormende pladeselskab Tambourhinoceros (Treefight For Sunlight, 4 Guys From The Future med flere).

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/kirstenmariemusik


The Late Great Fitzcarraldos
The Late Great Fitzcarraldos består af Jacob Funch fra I Got You On Tape, Jakob Millung fra Moi Caprice og Tobias Buch fra Marborosi, som udgav en ep i foråret 2010 og turnerede med Efterklang.

Hvorfor skal du elske dem?
The Late Great Fitzcarraldos skaber detaljerig, soulfuld, tidløs og meget melodiøs popmusik med inspiration fra så forskellige navne som Otis Redding, Brian Eno, John Cale og Luther Vandross.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer til april.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/thelategreatfitzcarraldos

Freja Loeb

Hvem er det?
Københavnsk sangerinde og sangskriver, som blandt andet har samarbejdet med White Pony og Vinnie Who samt spillet en del koncerter herhjemme, blandt andet Roskilde Festival 2010. Freja Loeb laver elektronisk popmusik med tydelig inspiration i 80'ernes keyboarddrevne pop og disko.

Hvorfor skal du elske hende?
Freja Loeb er en glimrende sangerinde med en stærk, sensuel stemme og leverer effektiv, fængende og dansevenlig elektropop.

Hvad kan du forvente?
Freja Loeb udgiver i løbet af 2011 sit debutalbum, produceret i samarbejde med Lasse Lyngbo fra White Pony og Diefenbach.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/frejaloebofficial


Musti//Amin

Hvem er det?
Elektro-pop-rap-duoen Musti og Amin har kendt hinanden siden barndomsårene på Frederiksberg. De har ligeledes fulgt hinanden musikalsk og nu bygget deres helt eget univers op, med ord, rim og beats.

Hvorfor skal du elske dem?
Musti//Amin er leveringsdygtige i særdeles hitpotentiel, melodisk og dansevenlig pop-rap, der vil appellere til fans af Nik & Jay og Burhan G – det vil sige mange.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer I løbet af 2011 og er produceret af Pitchshifters (Szhirley m.v.), Rune Rask/Jonas Vestergaard (Suspekt/Selvmord) og Vivid.

Vil du vide mere?
http://myspace.com/mustiamin


Nadja

Hvem er det?
Dansk-egyptisk sangerinde, som har sunget hele sit liv – og det høres. Musikken er meget dansabel elektropop med et stærkt klubbet tilsnit og danske tekster.

Hvorfor skal du elske hende?
Nadja har en glimrende, sensuel stemme og leverer særdeles dansevenlig, hitpotentiel dansksproget elektropop – ikke helt ulig Medina.

Hvad kan du forvente?
Februar 2011 udgiver Nadja sin første single Min Melodi, produceret af det danske guld- og platinvindende producerteam DeeKay, som har skrevet for internationale stjerner som JLS, Diddy, Sugarbabes, Lil Wayne med flere. Debutalbummet følger senere på året.

Vil du vide mere?
Endnu har Nadja ingen MySpace-profil, men det kommer.


The Olympics

Hvem er det?
Den københavnske kvintet var en af vinderne af talentkonkurrencen Karrierekanonen i 2009 og har efterfølgende udgivet en ep og spillet en masse koncerter rundt om i landet, blandt andet Spot Festival 2010.

Hvorfor skal du elske dem?
The Olympics spiller iørefaldende, melodisk og detaljerig popmusik med inspiration fra en lang række andre genrer, som de formår at samle i et helstøbt udtryk.

Hvad kan du forvente?

Et debutalbum til marts, udgivet på The William Blakes' pladeselskab Speed Of Sound.

Vil du vide mere?
http://myspace.com/theolympicsband


Panamah

Hvem er det?
Københavnsk, dansksyngende elektropop-trio alias sangerinden Amalie Stender, guitaristen Peter Lützen og programmøren Anders Christensen. Gruppen har tidligere udgivet singlerne Ikke For Sent og Et Sted At Stå.

Hvorfor skal du elske dem?
Panamah skaber både iørefaldende, dansabel, minimalistisk og eftertænksom elektropop, som de selv beskriver som et sted mellem Robyn, Mikael Simpson og Anne Linnet – en beskrivelse, vi fuldt kan bakke op om.

Hvad kan vi forvente?
Debutalbummet udkommer i løbet af 2011.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/panamah


Sinusstøv

Hvem er det?
Århusiansk-københavnsk elektropop-gruppe alias sangerinderne og sangskriverne Hannah Schneider og Anna Stengade og programmørerne Søren Friis Dam og Claus Pedersen. Kvartetten ep-debuterede i 2009 med Sinusoid Wave Electronica.

Hvorfor skal du elske dem?
Sinusstøv skaber utrolig stemningsfyldte, knitrende elektropop-kompositioner med fængende melodier og flotte, sødmefulde vokaler.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet Sinusstøv er på gaden 31. marts

Vil du vide mere?
http://myspace.com/sinusstoev


Dem spottede GAFFA sidste år – og sådan gik det dem:

Coco Moon
Den århusianske pop-rock-kvintet udgav deres selvbetitlede debutalbum, der fik flotte anmeldelser og gav dem et pænt radiohit med DDR.

Fallulah
Den dansk-rumænske sangerinde og sangskriver fik fremragende anmeldelser for debutalbummet The Black Cat Neighbourhood, der også gav hende et stort radiohit med Bridges og resulterede i velbesøgte koncerter.

Giana Factory
Pigetrioen udgav debutalbummet Save The Youth, der fik glimerende anmeldelser og gav dem et pænt hit med Rainbow Girl.

Ginger Ninja

Den købehavnske elektropop/rock-kvartet fik pæn succes med det velanmeldte debutalbum Wicked Map, som også gav dem et gedigent hit med Sunshine.

Hymns From Nineveh

Enmandsbandet alias Jonas Petersen med venner var på en succesfuld turné med Murder, men deres debutalbum er udskudt til februar 2011. De bliver store i 2011!

Lars And The Hands Of Light
Den københavnske indie-gruppe fik pæn succes – også i Frankrig – med det fint anmeldte debutalbum The Looking Glass, der gav dem hits med Me, Me, Me, Hey My Love, Hey Love og Multicolored.

Sebastian Lind
Den elektroniske singer-songwriter fik en pæn modtagelse med sit selvbetitlede debutalbum og radiohits med Stop These Feet og Wait And See.

Nabiha
Den multietniske sangerinde og sangskriver fik flotte anmeldelser for debutalbummet Cracks, hvorfra Deep Sleep og The Enemy også blev solide radiohits.

The Rumour Said Fire

Den halvakustiske kvintet fik en P3-Pris, et kæmpehit med singlen The Balcony og senere succes med singlen Sentimentally Falling og det flot anmeldte og velsælgende debutalbum The Arrogant.

Stoffer & Maskinen
Den dansksyngende elektro-duo opnåede en del spilletid på P3 med sange som Vi To Er Smeltet Sammen og Indeni, ligesom det selvbetitlede debutalbum fik fine anmeldelser.

Supershine
Den københavnske post-punk-kvartet udgav den velanmeldte ep The EP, men deres debutalbum er udskudt til 2011, så det store gennembrud er endnu udeblevet. Vi tror stadig på dem!

Vinnie Who
Disko/funk/soul/elektro-aliaset for Niels Bagge fik et solidt gennembrud med albummet Then I Met You og singlerne What You Got Is Mine og Remedy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA