x

Lis er Stille: Af GAFFA Skal Du Igen Opstå

Lis er Stille: Af GAFFA Skal Du Igen Opstå

"Nous", jeres nye album, bærer i høj grad præg af teatralske og nærmest orkestrale passager i kombination med metal og en blød mandlig vokal. Hvordan er I nået frem til den lyd?

- Svaret må være, at det lydbillede der bevæger os, bevæger vi os i. Vi betragter vel os selv som et band i et meget, for os, naturligt udtryk. Lydbilledet har vi egentlig aldrig set som noget vi har tænkt os frem til.

- Det er baseret på den stil som vi hver især befinder os inden for. De bærende temaer eller emner som omgiver inspirationen til pladen er meget kraftfulde og følelsesladede i et stort dynamisk spænd.

- At få den dynamik ned i et stykke musik betyder for os, at musikken bliver til kombinationer, som du selv udtrykker det. Vi benytter os af det udtryk som yder indholdet af sangene størst retfærdighed.

Cube of Eternal Doom

Det er første gang man rigtigt hører noget til jer siden "The Collibro" fra 2010 – hvad har I lavet i mellemtiden?

- Vi har skam været her hele tiden, men det er ikke sikkert det har set helt sådan ud. Vi har brugt tiden på at skrive "Nous" før vi valsede ind i Cube of Eternal Doom for at indspille. Sandheden er selvfølgelig også at vi har været langt mere i udlandet end i Danmark siden "The Collibro", men nu er vi tilbage.

Fra det store narrativ til mange små fortællinger

Her på GAFFA har vi jo været noget mere begejstrede for jeres seneste udgivelse, end "The Collibro" fra 2010 – hvad mener I selv er de største forskelle på de to udgivelser?

- Det er et godt spørgsmål, for det er enkelt for os at svare på; idet "The Collibro" er en sammenhængende plade hvor historie overtager historie og måske bør høres som sådan, og "Nous" består af adskilte sange, skrevet indenfor meget kortere tid end "The Collibro". De bærer begge en rød tråd, men udgangspunktet er forskelligt.

Der er tilsyneladende en tendens til, at hvert andet af jeres album bliver taget godt imod af GAFFA. Jeres fire album har fået henholdsvis 2, 4, 2 og 4 stjerner - skal den kurve knækkes?

"Af Gaffa Er Du Kommet Og Til Gaffa Skal Du blive Og af Gaffa Skal Du Igen Opstå."

- Helt bestemt. Vi har taget alt hvad anmelderne hos jer har sagt til os som de dyrebare råd de er, og vores mission er således, for fremtiden, kun at lave albums som med sikkerhed falder i god jord hos jer. Vores næste plade ved vi allerede skal hedde "Af GAFFA Er Du Kommet Og Til GAFFA Skal Du blive Og af GAFFA Skal Du Igen Opstå."

Vi er kun spøjse i Danmark

Lis er Stille er jo unægtelig et spøjst bandnavn, vil I holde fast i det fremover, og tror I det fungerer på den internationale scene?

- Det vil vi da. Det eneste sted hvor det bliver betragtet som spøjst eller underligt er i Danmark. I udlandet er det åbenbart helt naturligt. Vi hedder jo hvad vi hedder, og vores opfattelse er, at det også bliver mere og mere naturligt her, i takt med at dansken hører hvad som ligger bag.

2012: Kontinuerlige kulturbidrag

Hvad kan vi forvente fra jer i 2012? 

- I kan forvente en større tilstedeværelse fra os, og kontinuerlige bidrag til kulturen, både online og i forbindelse med vores danmarksturné. Vi føler os virkelig godt tilpas i vores nuværende "drive," for vi er virkelig "drivede" og afhængige af at komme ud til folket med lyd som betyder alt for os. Derfor er vi også taknemmelige for dette interview.

 Væk fra ølfesten

Har I planlagt koncerter?

 - Det har vi. Vi leverer en kort, men omfattende Danmarkstour med kun fire koncerter. Vi har et ønske om at bidrage med noget helt unikt denne gang. Og det bliver det! Vi bevæger os for en stund væk fra ølfesten i den klassiske rockkoncerts formel og direkte ind i det teatralske og omsluttende.

 Belgien, Tjekkiet, Tyskland, Schweiz og Holland

- Herefter tager vi et smut til udlandet, bl.a. Bruxelles, Prag, Tyskland, Schweiz og Holland, i maj og viser dem, hvordan dansken leverer epik!

 

Med disse ord afsluttes interviewet med det talentfulde og humoristiske band, og så vil vi se frem til en mere tilstedeværende Lis er Stille.

Hvad kontinuerlige kulturbidrag betyder, og hvorvidt det herlige band laver en plade til vor ære, kan vi blot gisne om. Ikke desto mindre skal der herfra lyde er varmt velkommen tilbage til Lis er Stille.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA