x

Sebastian flyver højt

Sebastian flyver højt

Sebastian er en mand, som altid er i gang med et eller andet. Gerne store projekter med en lang løbetid. I denne uge kulminerer to års fast arbejde med albummet "Hodja Fra Pjort Sangene", der er på gaden i dag, og på fredag er der premiere på "Hodja Fra Pjort" i Hillerød, hvor Sebastian både har ageret instruktør og manuskriptforfatter på den udvidede udgave af Ole Lund Kirkegaards historie. Oven i det har han også skrevet 13 nye sange.

"Der er en del ting på "Skatteøen", som er sammenlignelige med det nye album. Det er det samme grundorkester, og samtidig medvirker også nogle af de samme solister. Der er også ret mange bandsange på det nye album, og det bringer en speciel energi, som havde været svær at fremkalde med akustiske indslag," siger Sebastian.

De senere år har Sebastian flere gange været på banen med sit band og givet koncerter. Her har det været en ret fast grundstamme, som har indtaget scenen Denne grundstamme med blandt andre Klaus Menzer og Nils Henriksen er røget en tur på bænken til indspilningerne af de nye sange. Denne gang har Sebastian taget fat i et andet af sine tidligere orkestre, der består af Jan Sivertsen på trommer, Jens Rugsted på bas og Morten Kærså på keyboard:

"Det er forholdsvis enkelt, hvorfor jeg har valgt af skifte ud. Det hold, der har været med, var nemlig også dem, som var på banen i forbindelse med "Tusind Og Én Nat-albummet" (1984, red.), så jeg tænkte, det kunne være sjovt at få dem med igen. Nils Henriksen er også med på et par af sangene, men der er ikke så meget rockspade. Min idé var at lave det med en så lille grundstamme som muligt," forklarer Sebastian.

Forening med Lis Sørensen

Sebastian er om nogen kendt for at have øje for at inddrage gode sangerinder på sine album. På "Hodja Fra Pjort Sangene" debuterer Mathilde Falch og Annika Aakjær i Sebastian-sammenhæng, og Lis Sørensen har været med i studiet for første gang siden 1998, hvor hun medvirkede kort på "Pippi"-albummet. I de guldrandede 1980'ere var Lis Sørensen og Sebastian nærmest en symbiose på scenen, og hun fik enorm succes ved at synge sange som "Stille Før Storm" og "Fuld Af Nattens Stjerner". Lis Sørensen synger blandt andet balladen "Kærlighed Og Kildevand":

"Det har været dejligt at have Lis med igen. Egentlig er det ikke, fordi vi siger så meget til hinanden i studiet, men vi kommunikerer godt omkring de ting, der måtte være. Når man hører sangen ("Kærlighed Og Kildevand, red.), er der ingen tvivl om, at hun er den rigtige til sangen," pointerer Sebastian.

Prominente folk som Michael Falch og Povl Dissing har taget del i flere Sebastian-album, ligesom Allan Mortensen og Sebastians datter, Sara Grabow, også medvirker. Eneste ukendte sangerinde er 17 årige Laura Ritsmar, der også har en rolle i forestillingen:

"At lave en forestillingsplade, hvor de optrædende synger, bliver ret hurtigt uaktuel, og nogle tidligere forsøg, hvor jeg gjorde det på den måde, blev ikke så vellykkede. Hvis jeg skal lave et album, der skal have et langt liv, skal de implicerede også være nogen, som har sangen som deres hovedgeschæft," fortæller Sebastian.

Sebastian – "Hodja Fra Pjort Sangene" udkommer i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA