x

Jacob Bellens' guide til My Conviction – sang for sang

Jacob Bellens' guide til My Conviction – sang for sang

I dag udgiver Jacob Bellens, kendt for sin karakteristiske croonerstemme i Murder og I Got You On Tape, sit andet soloalbum, "My Convictions", opfølgeren til den meget roste "The Daisy Age" fra 2012. I den forbindelse har vi fået Bellens til at fortælle lidt om albummet, sang for sang. Hør albummet nedenfor i WiMP og Spotify.

GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann har netop tildelt "My Convictions" fire stjerner under overskriften "Mere poppet og umiddelbart end tidligere og med særdeles højt til loftet". Læs anmeldelsen her.

Jacob Bellens fortæller:

Fireworks
– Det første nummer Frederik (Thaae, producer, red.) og jeg tog fat på. Jeg skrev det i januar 2013, og et par uger efter lå 95 procent af produktionen færdig. Den handler om, at jeg står et sted i mit liv, jeg er meget glad for, og om at være taknemmelig for at være til.

Like I Was a Walrus
– En kærlighedserklæring, skrevet til min kæreste, umiddelbart efter vi mødtes. Den sidste sang, der kom i puljen til pladen, på trods af at sangen er fra 2007 og lidt af et sukkerbolche.

Another Lung
– En sang i valsetakt udsat for afro-percussion og calypso vibes. Den har ligget og simret i mange år, og jeg har forsøgt at indspille den flere gange før uden held. Denne her version er jeg til gengæld virkelig glad for.

Northern Lights
– Hmm, dette her er mig, når jeg prøver at genopfinde Lennons "Imagine", mit bud på den store klaverballade. Der er strygere, der er noget "vi er strandet sammen på en isflage, og vi skal måske føde?" over teksten og det var det andet nummer, jeg indspillede, da vi startede på pladen. Yeah.

Missing You
En sang om savn. Om ikke at være sammen med den, man allerhelst vil være sammen med, og om at håbe på det bedste for begge parter ligegyldigt hvad.

My Convictions
En sang, der handler om at se en, man er tæt på blive ved med at køre i ring og være fortvivlet, mens man selv føler, at det kunne undgås. Om at vælge mellem glæde og sorg.

Black of the Night
Om øjeblikket før man sover, hvor man ligger og kigger ud ad vinduet og alting forekommer at være helt, som det skal være, hvad end der så i øvrigt sker i ens liv. En sang om evigheden.

On the Boardwalk
Pladens ældste sang. Oprindeligt skrevet i 2003 og i sin tid også indspillet som en demo med I Got You On Tape, før vi lavede den første plade. Over ti år senere har den så fundet sin form, med både trompet og en urskov af sådan lidt mærkeligt boblende synthesizere og klokkespil. En lækker pakke.

Change of Heart
En stort set udelukkende strygerbåret ballade om at genbesøge steder, man har følt sig hjemme før i tiden, men ikke rigtigt gør det længere. Første version af teksten blev skrevet på Café Sommersko, 10 år efter en periode, hvor jeg kom der meget. En sang om at se tilbage.

Someone You Love
Et af de få numre på pladen, der er drevet frem af trommer, som man er vant til det fra populærmusik. Sangen er et forsøg på at lave en moderne version af de typiske 50'er- og 60'er-Jerry Lieber/Mike Stoller-mid-tempo-rockballader. Teksten er ret kryptisk og nok den sang på pladen, jeg rent tematisk ved mindst om.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA