x

Heimatt – debutalbummet sang for sang

Heimatt – debutalbummet sang for sang

I dag udgiver den danske folk-rockgruppe Heimatt sit første fuldlængde-album, "With You I Will Dance All The Way Through The Night. (I Will Tie Your Hands and Go Blind. If You...)" Heimatt har den sidste halvanden måned været på turné som opvarmning for Rasmus Walter og i den forbindelse spillet for adskillige udsolgte sale.

I den anledning har vi fået sanger og sangskriver Magnus Grilstad til at fortælle om albummet sang for sang.


#1 With You I Will Dance

Vores album-åbner og selvbetitlede album track. Nummeret handler om ungdommens kærlighed og om at give sig hen til hinanden uden at have barrikaderne oppe. C-stykkets tekst beskriver det utrolig godt; "Early in the morn, hours before dawn, we were drunk kids roaming the streets, we danced away the colors of pain, we're so hopelessly fading away".
 
#2 Pretentious

Igennem flere år oplevede jeg en generthed, som jeg tror, rigtig mange, der ikke kendte mig, misforstod. Jeg har været igennem en personlig udvikling over de sidste år – til det bedre – og det er det, nummeret har som omdrejningspunkt.
 
#3 Dandelions

Vores førstesingle på pladen og et nummer, der handler om måden, hvorpå vi som mennesker i nystartede bekendtskaber udvikler kærlighed til hinanden i forskellige tempi, samt komplikationerne, der følger med en ulige udvikling. Alt kommer til at blive godt til allersidst. Et nummer, jeg faktisk skrev om en person, der betyder utrolig meget for mig.

#4 Everyone's a Sinner

Det ene af to numre fra vores ep, som vi besluttede skulle med på pladen, dog i en helt ny udgave. I forhold til ep'en er der kommet en mere åben og frisk lyd på nummeret, hjulpet godt på vej af trompetarrangementerne.
 
#5 One of a Kind

Nummeret handler om at finde sig til rette i, at en person slet ikke er den rette for en, til trods for man var overbevist om det modsatte. Det handler om at bryde båndene og nå til, at "nok er nok". Det er, derudover, klart et af de nye numre, som viser os fra en helt ny side.
 
#6 Mountains

Et nummer skrevet omkring min delte opvækst i Norge. Historien i teksten er en sød eventyrfortælling om et nyforelsket kærestepar, der er holdt adskilt i de norske fjelde af trolde og den vilde natur.
 
#7 Comforting Love

"Comforting Love" er om usikker kærlighed og om følelsen af ikke at være forstået. At ende i et uafsluttet forhold på baggrund af tryghedssøgen og manglende kærlighed til hinanden, til trods for at man burde være nået til en afslutning. Den handler om, hvor hårdt det er at slippe ud af følelsen af tosomhed, når man afslutter et forhold.

#8 Friends?

Mennesker er mennesker, men nogle gang ender man i saksen med en anden person, man troede var en ven, men som viser sig at være et ganske falsk og uvedkommende bekendtskab. "Friends?2 er samtidig også et af de numre på pladen, der sammen med "One of a Kind" trækker udtrykket i en ny retning.
 
#9 Below The Bells

Pladens akustiske nummer. Jeg skrev det lige efter, at min kære onkel desværre valgte at tage sit eget liv. Den omhandler nogle af de tanker, jeg forestiller mig han har haft. Han var en stor del af min opvækst og var altid en meget kærlig og rar mand. En sidenote er, at han endte sine dage på dagen for vores første øver med Heimatt. Når en ting slutter, starter en anden.
 
#10 Oh My God!

Et nummer, som vi virkelig har optur over at have med på pladen. Vi indspillede det enormt kort tid efter vi færdiggjorde det i øveren, og vi var alle sammen super enige om, at det var den perfekte album-lukker med den lange energiudladning til sidst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA