Feature

A Colossal Weekend skal helst undre heavy-fans en smule

Med omkring 30 acts over tre dage på københavnske Vega og Basement åbner heavy-med-mere-festivalen rummet mellem folkelige Copenhell og Roskildes rockniche.

Med omkring 30 acts over tre dage på københavnske Vega og Basement åbner heavy-med-mere-festivalen rummet mellem folkelige Copenhell og Roskildes rockniche. Ved at blive mere genrekrydsende og overraskende år for år er planen på sigt at kunne sælge billetter på godt navn og rygte.  

Fra at være båret af headlinere og publikumsmagneter i begyndelsen i 2016 har A Colossal Weekend på sit ottende år nu samlet modet til at udfordre publikum. Hvad kan heavy-genren rumme? Og er der andre veje ind i mørket end udadvendt aggressivitet?

– Man kan godt købe billet til en festival uden at kende særligt meget til musikken. Fordi man stoler på dem, der laver den. Vi vil gerne præsentere folk for noget ny musik og et program, der er sammensat på en måde, de ikke er vant til. Ambitionen er, at vi på et tidspunkt kan sælge billetterne, inden line-up er på plads, siger Jeppe Nygaard Christensen, booker og stifter af festivalen.


De ambitioner indfries løbende ved at tage chancer og holde skarpt øje med publikums reaktioner fra år til år.

– Når vi lægger programmet, lader vi os inspirere af dem, der blev overrasket sidste år. Der finder vi ud af, hvad vi gjorde rigtigt. Hvad det var for nogle anderledes greb, der viste sig at være en succes, siger han.

Blandt dette års chancer nævner bookeren blandt andet de danske doom-rockere Katla, der som artist in residence får lov undersøgende at overskride sit eget univers med blandt andet gæsteoptrædener, mens amerikanske Deerhoof og Wolves in the Throne Room repræsenterer bredden af årets program.


Men for virkelig at udfordre heavy-konventionerne sættes Ole Luks Afsky og strygerensemblet Halvcirkel blandt andet stævne i en akustisk koncert, hvor dem, der godt kan lide fuld smadder på dobbeltpedalen, vil opleve, at det giver noget andet og mere at høre musikken i en anden kontekst:

– Der er nogle direkte forbindelser til de mere melankolske og melodiske elementer af metal-musikken i den klassiske verden og især den neoklassiske bølge, der har varet de sidste mange år, siger Jeppe Nygaard Christensen.

For bookeren er programlægningen en mulighed for at skabe sit eget drømmeland i tre dage, og selvom han helst ikke vælger ud eller vil præge publikums tilgang til festivalen, er der alligevel en personlig glæde ved arbejdet.


– Der sker uden tvivl noget, når Afsky og Halvcirkel slår pjalterne sammen. Men Kairon; Irse! fra Finland, som spiller lørdag, deres fuldstændig vanvittige take på shoegaze/postrock/psych-rock glæder jeg mig sindssygt meget til at se. Det bliver one for the books. Og så glæder jeg mig til at se Witch Club Satan om fredagen inde i mørket og i fuld krigsmaling, siger Jeppe Nygaard Christensen.

Læs mere på festivalens hjemmeside

 


ANNONCE