x

Se stemningsfuld video fra femstjernede, turnéaktuelle Kira

Se stemningsfuld video fra femstjernede, turnéaktuelle Kira

Kira Skov drager i denne uge ud på en Danmarksturné, og i den forbindelse er hun aktuel med en ny, stemningsfuld video til sangen "I Would Give It Away" fra sit nyligt udgivne, anmelderroste album "May Your Mind Explode a Blossom Tree". Videoen er skabt af Jakob Millung, som ellers er mest kendt som bassist for blandt andre Choir of Young Believers, Moi Caprice, The Late Great Fitzcaralodos, men også er videokunstner. Manden, der omfavner Kira til sidst i videoen er hendes mand og musikalske samarbejdspartner, bassist Nicolai Munch-Hansen.

GAFFAs anmelder Ivan Rod tildelte albummet fem stjerner under overskriften "Danmarks kvindelige svar på hulemanden Nick Cave gør det igen – foruroligende flot". Læs anmeldelsen her

Albummet er indspillet i Wales, og sangerinden fortsætter sit samarbejde med internationale top-navne bag pulten.

John Parish (P.J. Harvey, Eels med flere) har produceret sangene, og tekniker var Paul Corkett (The Cure, Nick Cave & the Bad Seeds med flere).

Kira Skovs nye sange kredser om krig, tab og kærlighed, og inspirationen er blandt andet hentet hos to amerikanske digtere: Den vidtfavnende naturkraft Walt Whitman og lowlife-litteraturens store stjerne Charles Bukowski.

Kira Skov har det seneste år haft travlt med projektet The Cabin Project med Marie Fisker, men nu er hun altså tilbage på egen hånd. Opvarmningen til turnéen bliver i øvrigt en kunstner, der musikalsk ligger et stykke fra Kira, nemlig sangeren Bisse, der er inspireret af både elektronisk musik og hiphop. Han er i gang med at udgive sin såkaldte blodtrilogi, "PMS" "Umage" og "Happy Meal", hvor de to første er udkommet tidligere i år, og den sidste er lige om hjørnet. Hør Bisses sang "Shotgun for Dig" nedenfor.

Kiras turné bringer hende til følgende byer: 

12.11 Godset, Kolding

13.11 Tapperiet, Køge

14.11 Gimle, Roskilde

18.11 Lille Vega, København

19.11 Toldkammeret, Helsingør

20.11 Posten, Odense

21.11 Studenterhuset, Aalborg

26.11 Sønderborghus, Sønderborg

27.11 Nygade huset, Aabenrå

28.11 Atlas, Aarhus

Find billetter via spillestedernes hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA