x

Alex Turner-sideprojekt færdig med album

Alex Turner-sideprojekt færdig med album

Tilbage i 2008 fandt Arctic Monkeys-forsanger Alex Turner sammen med Miles Kane for at lave musik under bandnavnet The Last Shadow Puppets. Ud af samarbejdet kom albummet "The Age of the Understatement", der modtog stor ros rundt omkring, men efter en verdensturné gik bandet på standby, og de to medlemmer vendte tilbage til deres respektive hovedprojekter. Nu er der imidlertid gået over syv år, og endelig kan det afsløres, at en opfølger er færdigindspillet.

I et interview med det chilenske magasin Rock&Pop forklarer The Last Shadow Puppets-trommeslager og -producer James Ford, tidligere medlem af Simian Mobile Disco, at det var det seneste, han har arbejdet med. "I år har jeg lavet en plade med Last Shadow Puppets, der er Alex Turner fra Arctic Monkeys og så Miles... Så vi har lavet opfølgeren til deres første album.", forklarer Ford i interviewet og tilføjer om albummet, at det "er ude engang næste år". Der kan lyttes til lydbid på engelsk her, og det fulde interview (på spansk) kan læses her.

Det er et album, der er imødeset af mange, og for en måneds tid siden blev der smidt yderligere vand på hype-møllen. Owen Pallett, som arrangerede strygerne på "The Age of the Understatement" og som til hverdag har sin gang i Arcade Fire, skrev ifølge NME i et nu slettet tweet: "Det sjældne og spændende øjeblik, hvor pladen, du arbejder på krydser grænsen til klassikerstatus #tlsp2".

The Last Shadow Puppets befandt sig på deres debutalbum i et lydunivers, hvor britisk rock mødte klassiske strygere i et storladent univers, der cirklede om både kærlighed og det stormfulde møde med en dragende fremmed. Om debutalbummet skrev GAFFAs anmelder om The Last Shadow Puppets, at de "slår med syvtommersøm fast, at de to unge mænd har imponerende godt styr på grandios pop, som den blev spillet årtier før, der overhovedet var tænkt på konstellationen Turner/Kane." Læs hele den femstjernede anmeldelse her.

Lyt til det grandiose titelnummer "The Age of the Understatement" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA