x

Nyt album fra Thomas Buttenschøn

Nyt album fra Thomas Buttenschøn

Thomas Buttenschøn har netop udgivet albummet ''Cana's Album''. Dette er Buttenschøns sjette studiealbum siden gennembruddet med debuten ''Fantastiske Mandag'' i 2006, et album, der gav ham en lovende start på sin karriere, som fik yderligere vind i sejlene, da han modtog Danmarks Radios pris P3 Talentet få måneder senere.

Albummet er inspireret af kærlighed til konen Cana, og da parret blev gift for fem år siden, havde det unge par ikke råd til en stor og flot fest. Festen blev derfor blev gemt til senere. Tilbage i oktober måned blev den endelig en realitet, og de forgangne fem år havde givet Buttenschøn god tid til at forberede den helt rigtige bryllupsgave. Under festen i oktober afslørede han numre fra ''Cana's Album''. Et kærlighedsfyldt og dansabelt album personligt dedikeret til sin elskede kone. 

Om den unikke bryllupsgave beskriver Cana Buttenschøn, at ''Thomas forvalter rigtigt mange af sine følelser igennem musikken, som er det sprog, han måske i virkeligheden taler allerbedst. Derfor er jeg også blevet dybt rørt og beæret, hver gang han har skrevet mig en sang. Både dem om storslået kærlighed og dem om hverdagsbanaliteter og parforholdskriser; for de har jo også været der."

Albummet ejes nu af Cana Buttenschøn, og aftalen mellem hende og Thomas lød på, at hun måtte gøre præcis, hvad hun end måtte ønske med det. Heldigvis valgte Cana at udgive albummet, der kan købes digitalt og gennem Plan Danmarks hjemmeside, hvor 40 kr. af albummets pris går direkte til Plan Danmarks arbejde med børn og unge i Zambias hovedstad Lusaka, hvor Thomas' mor er fra. Det er ikke første gang Buttenschøn samarbejder med en humanitær organisation, og han solgte udelukkende sit seneste album ''Sange der ikke er til radioen'' gennem Plan Danmark og Amnesty International, samt til egne koncerter.

Netop ''Sange der ikke er til radioen'' fra 2014 høstede hele fem stjerner fra GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der skrev følgende om Buttenschøn: ''han leverer, hvad der i den grund føles som sange for sangenes egen skyld med en ærlighed og inderlighed, der er forbilledlig.''

Thomas Buttenschøn desuden opleves på en omfattende Danmarksturné til foråret. Se mere på Thomas Buttenschøns hjemmeside

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA