x

Video: Se og hør danske Emilie Ramirez' dystre og dragende debut

Video: Se og hør danske Emilie Ramirez' dystre og dragende debut

Den danske sangerinde og sangskriver Emilie Ramirez blev opdaget ved sin allerførste koncert på Roskilde-spillestedet Gimle tilbage i 2013. 

Efter at have brugt tre år på at finpudse sit kontrastfyldte og dragende univers – og blandt andet at have varmet op for Saveus i november og december 2015 – singledebuterer hun med ''Tranquilizer'', som på mange måder er en kærlighedssang, men også en underliggende fortælling om at leve af hinandens mørke. Dobbeltheden afspejler sig i selve musikken, som er en kontrastfyldt affære mellem umiddelbare hooks og et poetisk tekstunivers, alt sammen båret af Emilie Ramirez' melankolske vokal.

Hun udtaler: – Jeg har villet skabe et mørkt rum, hvor man famler rundt. Hvor der sker nogle ting perifert, som man kun lige kan skimte, men man skal ikke være i tvivl om, at jeg fortæller fra et sted, hvor der er noget på spil.

Videoen viser Emilie Ramirez iført et sort slør og giver en smagsprøve på den visuelle vision, hun vil bygge omkring sin musik. 

Musikalsk og visuelt er Emilie Ramirez blevet inspireret på tværs af flere kunstarter: blandt andet det katolske Sydeuropa, Frida Kahlo, Billie Holiday, Gabriel Garcia Marquez og Quentin Tarantino. 

Se ''Tranquilizer'', som er forløber for ep'en ''Grandma Said''. ''Grandma Said'' udkommer fredag den 29. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA