x

David Bowies trommeslager på Blackstar giver dansk koncert

David Bowies trommeslager på Blackstar giver dansk koncert

Med særdeles god – om end lidt trist – timing kan Jazzhouse i København præsentere en koncert med Mark Guiliana Jazz Quartet 25. marts.

Den amerikanske trommeslager Mark Guiliana har de seneste år markeret sig stærkt på den moderne jazzscene, og med sin medvirken på David Bowies massivt roste, nyligt udgivne svanesang "Blackstar" må man sige, at Guilana er højaktuel lige nu.

Ifølge Jazzhouse spottede David Bowie Guiliana på en lille jazzklub i New York og udvalgte ham straks som en af de musikere, der skulle være med til at fremelske det særegne udtryk på den plade, der skulle blive Bowies stilfuldt selviscenesatte farvel til verden.

Mange andre musikere har ladet sig overbevise af Guilianas komplekse rytmiske fornemmelse. Således har han slået sit navn fast i jazzkredse gennem samarbejder med navne som Avishai Cohen, Lionel Loueke samt Phronesis med danske Jasper Høiby. Han har også markeret sig med sit duo-projekt med pianisten Brad Mehldau. Sammen udsendte de i 2014 på det velrespekterede pladeselskab Nonesuch albummet "Taming the Dragon". Et album, hvor jazz møder funk, progressiv rock og Squarepusher-inspireret electronica.

Nu har Jazzhouse og Copenhagen Jazz Festival æren af at præsentere musikeren, der optræder med sin egen kvartet. Hvor flere af Guilianas projekter har hentet inspiration fra den elektroniske musik, rendyrker han i kvartetten den rent akustiske jazz med både ballader og komplekse forløb. Deres album fra 2015, "Family First", fik rosende ord med på vejen fra mange kritikere. Jazzmagasinet Downbeat skrev blandt andet: "Quiet, minor and processional, "Family First" is an understated, friendly album ripe with gorgeous melodies. It should draw both casual and avid jazz listeners."

Kvartetten udgøres ud over Guiliana selv af Shai Maestro (piano), Jason Rigby (saxofon) og Chris Morrissey (bas).

Koncerten præsenteres af Jazzhouse og Copenhagen Jazz Festival og indgår i en koncertrække med fokus på markante internationale jazznavne. Koncertrækken blev skudt i gang sidste uge med trioen Ches Smith with Craig Taborn & Mat Maneri, som er aktulle med et album på det anerkendte tyske jazz-med-mere-pladeselskab ECM. I marts kan man ud over koncerten med Mark Guiliana også opleve den britiske gruppe Get The Blessing. En gruppe, der har markeret sig stærkt gennem deres blanding af rock, triphop og Ornette Coleman-inspireret jazz, og som tæller musikere, der har optrådt med navne som Portishead, Radiohead og Peter Gabriel. Get The Blessing spiller den 4. marts.

Mere info:

25/03, kl. 21.00
Mark Guiliana Jazz Quartet (US)

Billet: 140 dkk inklusive gebyr

Se Mark Guiliana Jazz Quartet folde sig ud – og hør hans spil på David Bowies sang "Blackstar" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA