x

Ny video: Nyt aalborgensisk hiphop-håb

Ny video: Nyt aalborgensisk hiphop-håb

Der er igen nyt hiphop-blod fra Aalborg. Wolff og El Peligro er en duo bestående af den unge, debuterende rapper Søren Wolff og den erfarende dj/producer El Peligro. De er aktuelle med første single, "For Mig Selv", som vil være at finde på debut-ep'en "Kom Lad Os Dulme Vores Nerver Lidt", der udkommer torsdag den 4. februar. Du kan se videoen her forneden og læse et interview med Wolff.

Singlen "For mig Selv" er et nummer med melodiøst rap over en tung, dog svævende produktion, hvor Wolff gennem sin egen historie tematiserer et samfunds kollektive ensomhed. Resten af ep'en vil bære af præg af både mere udfordrende produktioner, med spændende featurings på genremæssig udebane, samt en mere classic hip hop sound. Produktionerne er tunge og smager næsten af trip hop, mens teksterne bærer præg af hårde personlige historier, der formår at være reflekterende uden at være moraliserende.

Wolff er tidligere DM-finalist i Poetry Slam 2014 og ønsker at skabe en ny og poetisk stemme på den danske rapscene. Han optrådte i fredags som gæsterapper til Mund de Carlos koncert i Aalborg. El Peligro, hvis seneste udgivelse er mixtapet "9000 røvhår" med Jonny Hefty, og som senest har optrådt live til Jonny Hefty og Jødens koncerter, er en gammel spiller i den danske hiphop-undergrund.

Du kan læse mere om hiphop-scenen i Aalborg i GAFFAs portræt "Nyt hiphop-blod i 9000 Aalborg" her.

GAFFA har haft den unge Wolff i røret til et lille interview om den spirende hiphop-scene i Aalborg, der er under konstant udvikling, og hvad fremtiden byder.

Din producer El Peligro har optrådt på det seneste med Johnny Hefty og er en fast del af hiphop-scenen i Aalborg. Hvordan vil du beskrive hiphop-scenen i byen?

- Jeg synes, at den er meget spændende og under konstant udvikling. Den blomstrer frem med de forskellige scener med både oldschool og den lidt nyere hiphop. Så man kan lege på de forskellige legepladser, som de forskellige scener har.

Kender du de andre hiphopkunstnere i byen?

- Altså, man møder jo dem, når man er ude og at spille. Der er en god kultur for at bakke op omkring hinanden.

Hvad kan scenen i Aalborg på nuværende tidspunkt efter din mening, som man ikke kan i de andre store byer?

- Jeg synes, at fordi Aalborg er så relativt lille i forhold til de andre byer, deler hiphopscenen legeplads med andre subkulturer. Så man hører samtidig meget rock, punk og elektronisk musik. Man spiller helt konkret på de samme spillesteder - så hvor der den ene fredag kan være punkkoncert, kan der den næste være hiphopkoncert. Man inspireres af hinanden.

Du er tidligere DM-finalist i Poetry Slam 2014. Hvordan var det?

- Det var rigtig spændende. Hele historien kommer fra, at jeg egentlig kom med på et afbud, hvor jeg bare startede med at slamme og samføre det med mine raptekster, som jeg kunne i hovedet. Og så vandt jeg det og kom med i finalen. 

Var det også sådan, at du startede med musikken?

- Det startede med, at jeg stod på gaden med mine venner og rappede uden et beat. Og så kom jeg som sagt med i Poetry Slam. Det åbnede for nogle scener. Men som udgangspunkt har det været to forskellige ting for mig; poetry slam og hiphop, som så er vokset sammen.

Hvem er dine inspirationskilder - indenrigs og udenrigs?

- Jeg bliver selvfølgelig inspireret meget af den aalborgensiske hiphopscene; Danny Toma, Noodle og Brian Sivabalan, men også mine nære venner. Jeg kan også nævne Mund de Carlo, Paulo fra Paulo og Cars10 og en Aalborg-rapper, der hedder Mikkel Senior, som snart har en udgivelse ude med El Peligro. 

- Kendrick Lamar gør det meget godt for tiden, og ham har jeg hørt siden hans første mixtape. En anden er Saul Williams, som blander poetry slam og rap i sine tekster, og det synes jeg også er meget inspirerende. Rappers som Vince Staples og Earl Sweatshirt er kæmpe inspirationskilder på den måde, de bringer substans ind i moderne rap. En nærmest introvert rap.

Du udgiver din debut-ep "Kom Lad Os Dulme Vores Nerver Lidt" torsdag den 4. februar, hvad har fremtiden i vente for dig?

- Jeg skal spille på Platform 4 på fredag, hvor jeg holder releaseparty, og så er jeg med i det aalborgensiske kollektiv Lydtaet, og vi arbejder på en snarlig showcase, hvor vi kan præsentere flere talenter. Vi er også et crew, der kalder os Hundred, som også snart har nogle singler på trapperne. Med andre ord sker der meget i den aalborgensiske hip hop-undergrund

Der er releaseparty på "Kom Lad Os Dulme Vores Nerver" på Platform 4 i Aalborg, fredag den 5. februar. Se førstesinglen "For Mig Selv" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA