x

Roskilde Festival: Det gør vi, hvis Damon Albarn ikke vil gå af scenen

Roskilde Festival: Det gør vi, hvis Damon Albarn ikke vil gå af scenen

Det blev til middag offentliggjort, at Damon Albarn og The Syrian National Orchestra for Arabic Music med en række endnu ikke offentliggjorte gæster har fået opgaven at sparke Roskildes Orange Scene i gang onsdag den 29. juni.

Sidste år lukkede Damon Albarn Roskilde Festival på Arena-scenen samme med Africa Express med en fem timer lang koncert. Da klokken var 4, var showet programsat til at slutte. Albarn nægtede imidlertid at forlade scenen og endte med at blive båret væk. Se en video med hændelsen nedenfor.

GAFFA har spurgt Roskilde Festivals programchef Anders Wahren om, hvad festivalen vil gøre, hvis Albarn heller ikke i år vil forlade scenen, når koncerten er slut.

Hvor længe er koncerten programsat til at vare?

– Vi skal jo have tid til et andet show efterfølgende, så vi har aftalt en koncert, der kommer til at vare i omegnen af 75-90 minutter. Velvidende at de utvivlsomt gerne vil spille længere end det, men de må komprimere al spilleglæden ind i det format.

Hvad gør I, hvis Damon ikke vil gå af scenen igen?

– Vi behøver ikke at foretage os noget. Damon har sine egne folk i de situationer.

Hvem skal bære ham ned i givet fald?

– Til Africa Express-showet på Roskilde Festival i 2015 var det hans tour-manager. Big Dave, der fik fornøjelsen. Han fortæller i øvrigt sin personlige oplevelse om at tage Damon på skuldrene her

Har han sagt noget til, at han blev båret af scenen sidste år? Og i givet fald hvad?

– Hvis man så hans ansigtsudtryk før, under og efter episoden, tror jeg ikke, man er i tvivl om, at han synes, det var en god joke at trække den så langt – og måske var det mest af alt et statement for at vise, hvor meget han nød at stå på scenen.

Kan man regne med, at han bliver hængende på festivalen og crasher ind i andre koncerter, som han gjorde i 2014 med The Atomic Bomb! Band, eller skal han hurtigt videre?

– Han får travlt til sommer med at organisere de øvrige shows, som han laver med The Syrian National Orchestra for Arabic Music. Og så har han jo som altid gang i en masse projekter, så vi ved ikke, hvor længe han bliver hængende i Roskilde.

Find billetter til Roskilde Festival via GAFFA Live.

Se Damon Albarn blive båret af scenen på Roskilde Festival 2015:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA