x

Spot Festival offentliggør nye navne

Spot Festival offentliggør nye navne

I dag kan der blandt andet tilføjes en række nordiske debutanter, kendte danske artister i soloprojekter, hjemvendte Spot-kendinge og det første special-event på årets Spot Festival i form af et samarbejde mellem færøske Anna Katrin Egilstrød (Valravn) og Aarhus Symfoniorkester. De nye navne er: ViEW, Pale Honey, Konni Kass, hasan shah, IRAHMattis, Pernille Rosendahl, Katrine Stocholm, Kristian Leth, Go Go Berlin, Ida Gard, Baby In Vain og Kill J.

Derudover er Thy Music Collective klar til at præsentere fem bands, mens HQ i dag slipper deres fulde program af 12 navne. Alle navne vil være offentlige på www.spotfestival.dk i løbet af i dag.

Finske ViEW har med deres elegant-leveret engelsk rap hentet masser af succes i hjemlandet og blandt andet arbejdet tæt sammen med landsmanden Noah Kin, som sidste år gæstede Spot med et overbevisende hiphop-show. Fra Sverige kommer Pale Honey, der leverer minimalistisk rock, og fra Færøerne kommer Konni Kass, der er et af de mest lovende unge navne fra de små øer. Fra Danmark får hasan shah, IRAH og Mattis i år SPOT-debut.

Pernille Rosendahl har tidligere stået i front for Swan Lee og The Storm, men i år er sangerinden aktuel med sit debutalbum i eget navn. Efter fire års stilhed er hun klar med nyt materiale, hvor Spot Festival bliver et af de første steder, hun præsenterer sin nye lyd.

Under Byen-medlemmet Katrine Stochholm er i år også klar med et soloudspil: "Danser Til Radio". De to første singler er udsendt, "En Dejlig Aften" og "Fugle Krybdyr Rovdyr Padder", som peger i retning af noget skævt, dansabelt avantgardepop. Nyt soloudspil er der også på vej fra Kristian Leth, som også gæster festivalen om en måned.

Med succes i især Tyskland, vender både Go Go Berlin, Ida Gard, Baby In Vain og Kill J tilbage til SPOT Festival. Go Go Berlin med deres eneste planlagte koncert i hjembyen Aarhus. De udgav sidste år deres andet album, "Electric Lives", der modtog seks stjerner i GAFFA. Læs anmeldelsen her.

Under overskriften BEINTA præsenterer komponisterne Anna Katrin Egilstrød og Allan Gravgaard Madsen i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester historien om den sagnomspundne kvinde Beinta, der levede på Færøerne for 300 år siden. Historien, der allerede har været dramatiseret i både bog og i film under navnet "Barbara", får i år nyt liv akkompagneret af symfoniorkestret under ledelse af dirigent Jesper Nordin, krydret med film og visuals. Anna Katrin Egilstrød er tidligere frontfigur i gruppen Valravn.

Køb til billet til Spot Festival via GAFFA Live her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA