x

Click Festival klar med det endelige program

Click Festival klar med det endelige program

Click Festival i Kulturværftet i Helsingør er nu klar med det endelige program.

Når Click Festival 20.-22. maj for sjette gang indtager den gamle værftsgrund ved Kulturværftet i Helsingør, bliver det med en pre-event den 14. maj med Laurie Anderson (US, billedet), en åbningskoncert med Philip Glass & The Philip Glass Ensemble (US) den 20. maj samt et lineup i dagene fra den 21.-22. maj med blandt mange andre Arca (VE), Breadwoman (US), RRose (US), Pedestrian Deposit (US) og Valby Vokalgruppe (DK). Alt sammen musik i den eksperimenterende og kunstnerisk ambitiøse ende.

Årets hovednavne: Anderson, Glass og Arca

Udover de enkeltstående koncerterne med Laurie Anderson den 14. maj og Philip Glass & The Philip Glass Ensemble den 20. maj gæster et andet markant navn festivalen i form af den fremadstormende venezuelanske producer Arca, der netop nu er i studiet for at færdiggøre sit tredje album. Arca har blandt andet produceret musik for Kanye West, Björk og r'nb-fænomenerne FKA Twigs og Kelela. Arcas eget bagkatalog tæller pladeudgivelserne "Xen" og "Mutant", der viser et mørkt og særegent univers. Arca vil kunne opleves med sit helt eget dj-sæt, der eftersigende skiller sig ud fra mængden. Foruden dette åbnes lørdagen med en omfattende artist talk med Philip Glass. Her vil det være muligt at opleve den banebrydende komponist fortælle om sine værker, og med piano på scenen vil der blive budt på smagsprøver fra artistens omfattende bagkatalog.

I den del af programmet, hvor der er fokus på musikken, vil det blandt andet være muligt at opleve den amerikanske RRose, der udfolder sit intense og mørke technounivers live. Festivalen får også besøg af den anmelderroste Klara Lewis fra Sverige samt den feministiske kultkunstner Shu Lea Cheang, der inviterer publikum på en konfronterende rejse i et univers, hvor porno, politik og science fiction danner den visuelle ramme. Cheangs performance involverer 20 danske komponister og elektroniske musikere.

I den hurtigere del af programmet vil det være muligt at blive blæst omkuld af undergrundsfænomenet The Horrorist samt den drum'n'bass- og hardcore-orienterede dj Hidden fra Holland.

I den mere performance-baserede ende af musikprogrammet kan man opleve undergrundsfænomenet Anna Homler. The Wire-darlingen Jake Meginsky optræder med et live-eksperiment, hvor der leges med, med festivalens ord, "psykotropiske sinusbølger skræddersyet til festivalens setup", og Pedestrian Deposit fra Los Angeles tager publikum med på en intim rejse i et voldsomt støj-univers.

Sidst, men ikke mindst er der en række danske live-navne på programmet, blandt andre technoduoen Vault 101, Croation Amor, Peckerhead, Goodiepal Orchestra feat. Colin Potter, Frisk Frugt feat. Storstrøms Ensemble og Dj Hvad. Foruden dette vil flere danske artister som nævnt optræde i forbindelse med flere af de rendyrkede performance-forestillinger.

Find billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA