x

René Dif laver ska

René Dif laver ska

Pet Shop Boys-produceren Felix Gauder, Safri Duo-produceren Michael Parsberg og René Dif er gået sammen i et ska-projekt, der – i følge en pressemeddelelse – vil sende dansegulvet tilbage til Jamaica i midten af 1960'erne.

Ska-musikken opstod, da jazz og blues ramte Caribien i slutningen af 1950'erne. De jamaicanske dj's – eller selectors som de kaldes – begyndte at lede efter en måde at fortolke den amerikanske populærmusik på, og resultatet blev ska, som bl.a. gruppen The Skatalites var med til at popularisere.

Det er netop ska-musik, der er på menuen i René Difs nye trekløver-projekt, der har fået navnet Mista Dif. Nummeret ”Jamaica Ska”, som Desmond Dekker bl.a. har spillet, er første udspil fra trioen, der er signet på Sony BMG. Nummeret ligger allerede lunt placeret på den danske Dancechart.

– Vi er hverken ude på at revolutionere verden eller opfinde dybe tallerkener, men det er snart ved at være nogle år siden, at vi har haft en rigtig god sommersang, som alle kan synge med på, udtaler Mista Dif om det nye projekt. Så er ambitionsniveauet ligesom lagt.

”Jamaica Ska” kan i både Desmond Dekkers og Mista Difs version erhverves via bl.a. iTunes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA