x

Dansk succesduo annoncerer to koncerter til december

Dansk succesduo annoncerer to koncerter til december

Blondage - tidligere kendt som Rangleklods - har annonceret to danske koncerter i julemåneden. De lægger vejen forbi Store Vega, København, torsdag den 8. december, Voxhall, Aarhus, fredag den 9. december. Den elektroniske duo er også aktuel med en ny musikvideo, "Dive", som du kan se her forneden.

I musikvideoen følger vi duoens mandlige halvdel, Espen Andersen, i vildt løb gennem New York - som et vildt dyr på savannen. Videoen er instrueret af Jonas Bang og M.I.L.K. og produceret i samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz, som også står bag kreative samarbejder med blandt andet Repitle Youth.

Blondage består af Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen. Esben har skrevet og produceret elektronisk musik i næsten 10 år. Han startede med Rangleklods som et soloprojekt, men har også samarbejdet med blandt andre Mads Damsgaard (Reptile Youth) i deres fælles band Slow Celebration. Da han studerede Æstetik og Kultur på Aarhus Universitet, mødte han Pernille, og de fandt hurtigt ud af, at de havde det samme syn på æstetik.

Pernille blev en del af Rangleklods i 2012 og tilføjede en enormt interessant kontrast til Esbens vokal og tog også styring på bandets visuelle udtryk. I 2015 udgav de "Straitjacket", der blev deres sidste album som Rangleklods. Albummet blev godt modtaget - også i GAFFA, hvor anmelder Simon Nathanael tildelte det fem stjerner under overskriften: "Endnu mere stilbevidst på elektronisk sexet toer."

I slutningen af marts skiftede duoen så navn. "Med Rangleklods har vi udgivet plader, som vi er vildt stolte af. Men vi har brug for en ny begyndelse, for at vi kan blive ved med at udvikle os. Vi skifter navn til Blondage, og vi fokuserer på at skrive elektroniske popsange med kant. Navnet Blondage er en sammensmeltning af 'blond' og 'bondage', og for os forener det naivitet og drøm med aggressivitet og sensualitet. Det giver os et blankt lærred og en større kreativ energi, end vi nogensinde har haft," fortæller Pernille.

Duoens inspirationskilder er lige så forskellige som deres egen musik, men de vil fremhæve kunstnere som Burial, David Bowie, Caribou, FKA Twigs, Caribou, Rihanna, Major Lazer og Oneohtrix Point Never som de vigtigste.

Billetter til koncerten i Store Vega torsdag den 8. decemeber kan skaffes via Vegas hjemmeside her.
Blletter til koncerten på Voxhall fredag den 9. december kan skaffes via Fonden Voxhalls hjemmeside her.

 Se "Dive" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA