x

Ny musik indtager kirkerummene under Aarhus Festuge

Ny musik indtager kirkerummene under Aarhus Festuge

Aarhus Festuge har arrangeret koncerter i fire af byens kirker. 

Der bliver altså vendt op og ned kirkerummenes traditionelle funktion, når bands som Liss og Solbrud indtager kirkerummet.

Normalt er kirken et sted, man forbinder med forkyndelse, og hvor musikken er et virkemiddel. Ved Aarhus Festuge forkyndes selve musikken, og publikum kan opleve musik fra vidt forskellige genrer i en helt anderledes ramme.

 

Solbrud i Langenæskirken

Den 29. august har du mulighed for at opleve black-metal bandet i helt anderledes rammer end normalt. Bandet udgav i 2014 deres andet album ”Jærtegn”, der blandt andet modtog GAFFA-Prisen for Årets Danske Hardrock-Udgivelse. Solbrud har blandt andet spillet på Roskilde Festival og Copenhell.

 

Liss + support i Skt. Johannes Kirke

Den 30. august: Aarhus-bandet står overfor et stort gennembrud nationalt, men også internationalt. Herhjemme er det optrædener ved P3 Guld, GAFFA-Prisen og på dette års Spot Festival, der har tiltrukket publikums opmærksomhed. På internationalt plan er det ingen ringere end Pharrell Williams, der har anerkendt bandet for numre som ”Try” og ”Always”. De har også skrevet international pladekontrakt med selskabet XL Recordings, der blandt andet har udgivet Adeles tre storsælgende album.

 

Skumringskoncert med Per Bloch i Skt. Nikolaj Kirke

Den 31. august; Med kærligheden som omdrejningspunkt vil musiker og forfatter Per Bloch skabe en skræddersyet koncert til publikummet. Oplæsning vil smelte sammen med klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Der vil blive læst op af helt nyt materiale og fremført numre fra det kommende album ”Kokoro”.

 

I Think You’re Awesome i Risskov Kirke

Den 4. september giver ensemblet, der gennem de seneste år har etableret sig på musikscenen koncert i Risskov Kirke. For at kunne imødekomme kirkerummet er bandets to trommeslagere blevet udskiftet med cellist Maria Isabel Erdlund. Med en storladen klang og simple melodier kredser de om temaer som kærlighed, tab og ungdom.

 

Se mere på Festugens egen hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA