x

Agnes Obel vender tilbage med nyt album

Agnes Obel vender tilbage med nyt album

I slutningen af juni debuterede Agnes Obel singlen "Familiar", der var hendes første materiale siden hendes engelske gennembrud med albummet "Aventine" i 2013, og nu annoncerer hun nyt album. "Citizen Of Glass" udkommer den 21. oktober.

"Citizen Of Glass" er rugende og paranoidt, skrøbeligt og intenst på én og samme tid, med brug af hidtil usete, eksperimenterende vokalmanipulationer og alternative instrumenter, der strækker sig fra klaver, cello, violin og klarinet til det ældgamle trautonium og tidlige klassiske instrumenter som spinet, lutheal piano og celeste.

"På ’Citizen Of Glass’ har jeg forsøgt at ramme en anderledes lyd, der både er fri og løsrevet, men som samtidig er super detaljeret og gennemtænkt," fortæller Obel.

Titlen "Citizen Of Glass" har været en markør for Agnes Obel under indspilningerne af albummet, der tematisk kredser om glas. Glas som kommentar på et konstant krav om gennemsigtighed i alt, hvad vi gør, og glas som billede på et dirrende skrøbeligt, men også kraftfuldt lydunivers.

"Denne gang ville jeg gerne arbejde lidt mere konceptuelt med sangskrivning i stil med moderne komponister, der ofte bruger en titel eller tema som ledetråd. Det har jeg ikke dyrket før, men motivet glas dukkede op hos mig. Glas er stærkt, skrøbeligt og gennemsigtigt på én gang, og det passer enormt godt på vores tid og på mig selv. Som kunstner bruger man sig selv og omverdenen som materiale konstant, og som person er der et krav om, at man konstant gør sig selv gennemsigtig og deler sit indre," udtaler Agnes Obel.

Albummet er indspillet i løbet af 2015 og 2016 i Agnes Obels eget studie i sin lejlighed i Berlin og i BrandNewMusic i Berlin, hvor Agnes har stået sangskrivning, indspilning, produktion og mixning af pladen. Cello og violin er spillet af Kristina Koropecki (Ca), Charlotte Danhier (Be) og af John Corban (Ca). Musikerne tager hun også med sig, når Agnes Obel tager på en længere Europaturné i efteråret, inklusiv sit eneste stop i Danmark i Falconer Salen den 6. november 2016, hvor der for første gang bliver mulighed for at høre Agnes Obels smukke, nye numre live.

Der er stadig billetter på Billetlugen.dk

Hør den nye single og se videoen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA