x

Grøn Koncert-aktuelle Shaka Loveless feat. Rasmus Walter: "Vi møder op i 100 procent topform"

Grøn Koncert-aktuelle Shaka Loveless feat. Rasmus Walter: "Vi møder op i 100 procent topform"

Shaka Loveless har inviteret Rasmus Walter, som er en hans helt store personlige favoritter, med rundt på Grøn Koncert – se steder og datoer her. Walter medvirker på nummeret Til vi ligger, der er titelnummeret på Loveless’ tredje album, som udkom i september sidste år, så de to kender allerede hinanden rigtig godt. De lover koncerter med fuldkomment fokus på musikken og kontakten til publikum.

Hvad var jeres første tanke, da I fandt ud af, at I skulle spille på Grøn Koncert?

Loveless: – Jeg blev så glad for at blive inviteret igen. Grøn Koncert har en helt særlig aura omkring sig, og vejret er – næsten – altid godt!

Walter: – Jeg glæder mig til at opleve det cirkus, som alle taler om. Det er jo min debut! Jeg kan huske at have været på Grøn Koncert, siden jeg var helt lille. Og så kan jeg særligt huske, at jeg har været der for at samle flasker med min bror og nogle af vores venner. Vi har været 8-10 år gamle, og vi kørte rundt med en vogn og samlede ind. Jeg kan tydeligt huske det dér med, at så fik vi måske 33 kroner hver, og så skulle vi i BR og købe den mindste pakke Lego. Jeg kan også huske at have været til Grøn Koncert i Vejle som ung dreng. Min far havde et sommerhus ved Vejle, og så kunne vi lige blive sat af. Sandmen spillede, og det var jo det fedeste rockband i verden. Så stod jeg dér og tænkte, ’tænk hvis man kunne få lov at stå deroppe engang’. Så det er lidt af en drengedrøm for mig at skulle af sted. Det er også lidt en blåstempling – altså, hvis du spiller på Grøn Koncert, så går det sgu meget godt.

Shaka, hvorfor inviterede du Rasmus med om bord?

Loveless: – Rasmus er en af de få rigtig stærke stemmer, vi har herhjemme – både i forhold til hans sangskrivning og i helt konkret forstand. Han har ligesom mig selv taget hele vejen fra de små spillesteder til festivalscenerne, og han har en dejlig ukrukket tilgang til det hele.

Walter: – Jeg havde i rigtig lang tid gerne villet lave noget sammen med Shaka, så da han spurgte mig, om jeg havde lyst til at medvirke på hans seneste plade, sagde jeg uden at tøve pænt ja tak. Jeg synes, vi har mange musikalske ligheder og forskelligheder, som klæder hinanden rigtig godt. Nu får vi så chancen for at tage vores samarbejde ud af studiet og op på scenen, hvor vi begge kommer til at være i vores rette element – nemlig dér, hvor musikken får lov at leve.

Hvilken type koncert kan folk se frem til at opleve?

Loveless: – Vi kommer begge fra en baggrund, hvor man måtte stå i et øvelokale i flere måneder, før man fik lov at spille sit første job, og vi har begge valgt, at det stadig er dér, fokus skal være – også i vores liveshows. Det handler om de gode sange, et godt band og kontakten til publikum. Ingen genveje. Folk kommer ikke til at se os skifte tøj tusind gange eller blive hejst op og ned i stilladser under koncerten. Vi er der for at spille vores bedste sange, give den gas og give publikum en fest! Så både bandet, Rasmus og jeg møder op i 100 procent topform og kommer til at give alt, hvad vi har, ved hver eneste af de otte koncerter.

Walter: – Det bliver spændende at spille med Shakas band. Der sker noget nyt dér. Selvom jeg elsker mine egne musikere, så bliver det sjovt at blive en del af hans hold. Der kommer ligesom en ny vinkel på det. Og så glæder jeg mig til at få Shaka som kor! Og så skal jeg også prøve at følge med på Shakas energi. Der er virkelig gang i ham. Han er ligesom en Duracell-kanin. Så jeg må hellere finde løbeskoene frem, hvis jeg skal kunne følge med.

Hvordan fungerer jeres samarbejde?

Loveless: – Vores tilgang er at mødes og spille sammen. Vi kan sgu ikke fastlægge en koncert over en frokost. Man er nødt til at få fingrene ned i tingene, før det bliver rigtig godt. Helt ligesom med andre typer arbejde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA