x

David Bowie-samarbejdspartner taler om stjernens sidste dage

David Bowie-samarbejdspartner taler om stjernens sidste dage

En af de sidste musikere, der havde æren af at arbejde med David Bowie inden hans død i januar måned, var saxofonisten Donny McCaslin. Nu taler han om stjernens sidste dage og deres samarbejde på Bowies album "Blackstar". Yderligere udgiver han selv et album som hyldest til det afdøde ikon. 

Donny McCaslins kommende album bærer titlen "Beyond Now" og udkommer den 14. oktober. De to musikere mødtes i forbindelse med indspilningen af David Bowies album "Blackstar", idet David Bowie ønskede, at albummet skulle have en mere jazzet lyd. I den forbindelse allierede han sig med saxofonisten Donny McCaslin og hans band.

I et nyt interview med Rolling Stone mindes McCaslin første gang, Bowie overværede en af hans koncerter:

"Jeg var helt bestemt nervøs. Jeg kiggede op og så, hvor han sad. Jeg forsøgte bare at bevare jordforbindelsen og ikke tænke for meget over det. Men presset var der."

Efter McCaslin og hans band var blevet inviteret til at arbejde sammen med en af de største musikalske ikoner, begyndte McCaslin at gå på opdagelse i Bowies enorme bagkatalog. Bowie meddelte dog, at arbejdet havde været omsonst, idet han ønskede at starte på en frisk:

"Han sendte mig en mail og skrev i bund og grund 'Det er gammelt materiale. Jeg er til andre ting nu'. Selv i en alder af 68 år bevægede Bowie sig konstant fremad."

Da David Bowie gik bort i januar måned, påvirkede det McCaslin i høj grad. I den sammenhæng fortæller han:

"Vi havde et fantastisk bånd, og pludselig var han væk. At jeg bliver associeret med ham, er noget helt særligt. Jeg tror ikke, at det kan sammenlignes med noget, jeg tidligere har arbejdet med, eller det, der vil komme i fremtiden."

Om Bowies sygdom udtaler McCaslin:

"Han var meget privat. Jeg vil gerne respektere hans ønske og ikke tale om det."

Albummet "Blackstar" blev produceret af Tony Visconti, som kun har ros til overs for McCaslin:

"Det var en drøm at arbejde med Donnys band i studiet. Det, jeg kan lide ved Donny og hans musikere, er, at de er meget kultiverede og erfarne jazzmusikere, men unge nok til at omfavne poppen og rockens ekstremer. De er "one-take"-musikere. Der er ingen fejl, kun eksperter på spil."

David Bowie havde planlagt en lang liste af musikalske udgivelser, inden han døde, herunder den kommende udgivelse af musicalalbummet "Lazarus", som indeholder hans allersidste optagelser og hidtil uhørte sange.

"Lazarus" udkommer den 23. oktober og består af numre fra musicalen af samme navn. David Bowie komponerede musikken til forestillingen, og på albummet vil man kunne opleve de medvirkendes versioner af musicalens numre. Yderligere vil albummet byde på tre hidtil ikke offentliggjorte Bowie-numre, nemlig "No Plan", "Killing A Little Time" og "When I Met You".

Foruden de nævnte udgivelser vil der også udgives en "Best Of"-samling med titlen "Bowie Legacy" den 11. november.

Herunder kan du lytte til det bevægende nummer "Lazarus", som udkom på Bowies sidste album "Blackstar":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA