Nyhed

The Rumour Said Fire er tilbage – ny single og video ude nu, album kommer til foråret

GAFFA – alt om musik

Efter mere end fire års albumpause udgiver The Rumour Said Fire 28. april deres tredje album, "Crush". Singleforløberen "Television Personalities" er netop udkommet, og du kan se videoen nedenfor.

Gruppen udgav i 2009 den folk-poppede debut-ep "The Life And Death Of A Male Body", der straks gav dem et gennembrud med det halvakustiske og vokalharmonibårne storhit ”The Balcony” i 2009. Det blev i 2010 fulgt op af det stemningsmæssigt beslægtede debutalbum "The Arrogant" og i 2012 af det mere 80'er-post-punk-inspirerede "Dead Ends". Herefter tog gruppen en pause.

"Vi havde bare kørt løs med fuld fart siden 2009. Som sangskriver har jeg en indre uro, og den betyder nok, at jeg også kan være lidt svær at arbejde sammen med. Men det var den energi, vi kørte på, og det skaber selvfølgelig nogle konflikter, som vi havde brug for at løse. Vi trængte til at trække vejret og finde hinanden igen som band," fortæller forsanger og sangskriver Jesper Lidang.


I pausen dyrkede Lidang soloprojektet Hôn, der i 2015 udgav det rock-, hiphop- og r&b-inspirerede album "White Lion".

Efter halvandet år fandt gruppen sammen igen. Bandet mødtes i Tambourine Studios i Malmø, hvor de genfandt gnisten, og resultatet er albummet "Crush". Det er færdigindspillet i Sauna Studiet i København og produceret i samarbejde med Nis Bysted (Thulebasen, Choir of Young Believers, Iceage med flere). Mattias Glavå har mixet albummet, som Jesper Lidang beskriver som en blanding af medlemmernes kærlighed til både Fleetwood Mac og 80’erne, ”varmt, lækkert og vintage ad helvede til”.

GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann var godt tilfreds med The Rumour Said Fires seneste album "Dead Ends", som han tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om:


"Frontmand Jesper Lidang synger som altid forrygende, og mandens voldsomt intense vokal signalerer nok en gang, at der er såvel hjerte som passion bag ordene. Samtidig må man beundre den omfattende og meget nuancerede produktion, der flot favner TRSF's relativt komplekse alternative rock, og selv om de ikke spiller så central en rolle som tidligere, så er vokalharmonierne stadig et fornemt aktiv." Læs hele anmeldelsen her.

Se videoen til singleforløberen "Television Personalities" lige her.

 


 

 

ANNONCE