x

DJ Djuna Barnes er død

DJ Djuna Barnes er død

Den danske dj Djuna Barnes, også kendt som forfatter under sit rigtige navn Maria Gerhardt, er død efter længere tids kræftsygdom, 39 år gammel, skriver Politiken.

Djuna Barnes var en meget benyttet dj i 00'erne i både København, Berlin, New York og andre steder og var blandt meget andet meddommer hos Thomas Blachman i X Factor i 2011. Hun har også skrevet klummer for blandt andre Information og Cover og var medinitiativtager til magasinet Københavner. 

Som dj spillede og mixede Djuna Barnes fortrinsvis andres musik, men hun har dog også selv skabt ny musik, hør et eksempel nederst.

Djuna Barnes havde taget sit kunstnernavn efter en amerikansk forfatterinde, der levede fra 1892-1982 og blandt andet skrev "Nightwood", en af de første romaner om eksplicit lesbisk kærlighed. I 2014 sprang Maria Gerhardt selv ud som forfatter under sit eget navn med den meget roste, selvbiografisk inspirerede roman "Der bor Hollywoodstjerner på vejen". Den blev fulgt op året efter af digtsamlingen "Amagermesteren", der modtog Politikens Litteraturpris, og senest endnu en selvbiografisk, anmelderrost roman, "Transfervindue", som udkom 10. marts i år, altså mindre end en uge før Maria Gerhardts død.

Maria Gerhardt var åben om sin kræftsygdom, som blev konstateret i 2013 og efter en raskmelding i 2014 desværre vendte tilbage i 2015. Hun fortalte blandt andet om kræft i begge sine romaner og i et længere interview med Politiken kort før sin død. Her sagde hun blandt andet: "Jeg har gjort det smart at være lesbisk, jeg har gjort det smart at være syg. Og nu kan jeg også lige så godt gøre døden smart."

Maria Gerhardt efterlader sig sin hustru Rosa Nøss Bendixen og sønnen Bjørnstjerne. På Maria Gerhardts Facebook-side skriver Rosa Nøss Bendixen følgende:

"Min elskede Maria har forladt os i dag. Hun var omgivet af familie og venner indtil hun døde, og jeg tror aldrig der har været så meget kærlighed på Bispebjerg hospital. Jeg har ikke ord for den sorg jeg føler. Verden bliver aldrig den samme.
Tak

Rosa"

Hør Djuna Barnes' "The Copenhagen Experience #2" skabt i samarbejde med Rework og Trentemøller:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA