Nyhed

Jay Z fjerner næsten al sin musik fra Spotify

Der er dog lidt tilbage

I lørdags var ingen af de 12 studiealbums fra hiphop-kunstner Jay Z tilbage på Spotify, skriver Bloomberg. I skrivende stund er hans første tre album, "Reasoanable Doubt" (1996), "In My Lifetime Vol. 1" (1997) og "Vol. 2 Hard Knock Life" (1998) dog blevet lagt ind igen.

Ifølge Spotify Ltd. er hans musik blevet fjernet efter anmodning fra Jay Z, der længe har været kritisk over for streaming-tjenester, og som selv ejer konkurrenten Tidal. I 2014 overtog han Tidal for bedre at kunne kompensere kunstnere og give dem en større andel af indtægterne.

I dag står streaming-tjenester for mere af halvdelen af det amerikanske salg af musik, og det stigende antal betalende brugere har givet musikindustrien et stort løft de seneste to år. Spotify er de førende på markedet med 50 millioner betalende brugere, men på trods af dette lytter mere end halvdelen af brugerne gratis. En sag, som blandt andre Taylor Swift har kritiseret.


Kunstnere under Universal Music Group vil med en ny aftale begrænse nye udgivelser til betalende brugere de første to uger. Et tiltag som Jay Z’ medarbejdere har lavet på en lignende måde ved kun at frigive deres musik på Tidal, inden det bliver tilgængeligt på alle andre sider.

Nogle af Jay Z’ album er stadig tilgængeligt på Apple Music, den næststørste streamingtjeneste efter Spotify.

ANNONCE