Femstjernede belgiske Warhaus giver tre danske koncerter

Femstjernede belgiske Warhaus giver tre danske koncerter

Det anmelderroste belgiske band Warhaus rammer Danmark til september for at give tre koncerter, nærmere betegnet i disse byer.

7. september: Posten, Odense
8. september: Radar, Aarhus
9. september: Huset, København

Warhaus udgav deres debut-album "We Fucked A Flame Into Being" tilbage i efteråret 2016. Et album, der er kendetegnet af både dystre og smukke melankolske sange. Frontmanden Maarten Devoldere (også kendt som den ene frontfigur i Balthazar) har en karakteristisk dyb vokal og trækker på inspiration fra store kunstnere som Tom Waits, Serge Gainsbourg, Leonard Cohen og Nick Cave.

GAFFA havde fornøjelsen at overveje Warhaus på branchefestivalen EuroSonic Groningen i Holland i januar. Her uddelte vi hele fem stjerner, kårede koncerten til et af festivalens fem højdepunkter og skrev blandt andet:

"Der er næsten intet lys på scenen, og det passer fremragende til Warhaus’ stemningsfulde mørkemandsrock, hvor sammenligninger med navne som Nick Cave & The Bad Seeds, canadiske og lidt oversete Timber Timbre og norske Madrugada og disses sanger Sivert Høyem er oplagte. Desuden minder Maarten Devolderes dybe og fyldige croonerstemme sjovt nok ikke så lidt om vor egen og alt for oversete – om end også noget uproduktive – Claus Hempler.

Warhaus stiller op med Maarten Devoldere selv på skiftevis bas og trompet samt en guitarist/keyboardspiller, en trommeslager og en korsangerinde og en del backtracks, som især betjenes af trommeslageren. Samspillet mellem den dybe leadvokal og den uskyldsrene korsangerinde er effektivt og giver mindelser om en række af Leonard Cohens plader, og sangene er fremragende, ikke mindst den snerrende og aggressive ”Against the Rich” med omkvædslinjen ”I tried to be against the rich”, og den mere eftertænksomme ”Memory”. Læs hele anmeldelsen her.

Varm op med videoen til "Memory":

 

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA