x

Dansk producer nomineret til svensk Grammis

Dansk producer nomineret til svensk Grammis

De nominerede til Sveriges mest prestigefyldte musikpris Grammis er netop blevet offentliggjort, og deriblandt finder man danske Jon ”Joshua” Schumann. Schumann er nomineret for sit producerarbejde på Kents seneste album ”Tillbaka Till Samtiden”, et album, der også har medført nomineringer i kategorierne årets album, årets gruppe, årets komponist og årets tekstforfatter – og i øvrigt lige har modtaget tredobbeltplatin for salg på 120.000 eksemplarer i hjemlandet.

GAFFA fangende Jon Schumann til en kommentar og samtidig en altid kærkommen opsang til branchen.

Føles nomineringen som et tiltrængt klap på skulderen, oven på de mildest talt jævne anmeldelser af pladen i Danmark?
– Anmeldelserne i Danmark har båret utroligt meget præg af det stereotype billede, som bl.a. anmeldere og pladeselskab har fremelsket. "De svenske indiekonger" o.s.v. Kent er efter eget udsagn et pop-orkester med brandgode sange og mest af alt tekster som tvinger selv de mest hårdhudede kynikere i knæ.

– I Sverige er pladen blevet modtaget med helt vanvittigt gode anmeldelser, og man har i den grad fokuseret på hvordan tekst og musik går i spænd. Det har manglet i kritikken af albummet på denne side af vandet, synes jeg. Jeg føler, at de danske anmeldere (med glorværdige og hyldede undtagelser) har en uheldig tendens til at anmelde historien mere end pladen og jeg føler tit, at artister helst skal have en tragisk/sympatisk historie for at tiltrække de mange stjerner. Vi elsker underhunde og knækkede skæbner her i Danmark. For hvem kan have noget på bankbogen og hjertet samtidigt ? Pladen er, med ydmyg undskyldning til de andre vidunderlige bands jeg har haft æren af at dele studie med, den bedste jeg har været med til at indspille i mit liv.

– Jeg er helt teenager-fjollet af glæde over, at Grammis-komiteen i Sverige har valgt at anerkende Markus, Martin, Sami, Joakim og jeg sammen som producere af "Tillbaka Till Samtiden". Det er ikke mange forundt at stå på en så fornem liste sammen med f.eks. Benny Andersson (eks-ABBA) i deres liv som producer.

– Læser man Grammis-nomineringslisten, danner man sig i øvrigt et billede af en nuanceret musik-kultur, som hylder klassisk, jazz, rock, dance, svensktop og heavy metal i samme sendetid. Et løftet øjenbryn til DMA og den skamløse musikalske udrenselse, som finder sted i seertallenes hellige navn. Jeg mener, at nomineringen af undertegnede "Danskjävel" er et tiltrængt nik fra broderlandet til den bedste danske musik – Mew, Kashmir, Carpark North, Spleen United, Figurines og alle de andre vidunderlige bands, som i de sidste 15 år har tvunget os danske producere til at blive bedre og bedre. Et vip med nakken og et ungdommeligt upassende håndtegn skal gå til mine kolleger og konkurrenter – bliv ved med at lave bedre plader. Så er der noget på spil og kamp om stolen som "Årets Bedste Producer". Uanset om man så vinder priser eller ej.

Jeg kan til enhver tid tage Carsten Heller i en Kickboxing Kamp! tilføjer Joshua.

Den svenske Grammisgalan afholdes den 9. januar.

Kent spiller i øvrigt to udsolgte koncerter i KB Hallen på fredag og lørdag og gæster heldigvis allerede Danmark igen den 22. og 23. februar, henholdsvis i Scandinavian Congress Center i Århus og KB Hallen. Billetter kan erhverves igennem GAFFA Billet.

Køb Kent-billetter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA