Tina Dickow giver to eksklusive koncerter – på hjemme- og udebane

Tina Dickow giver to eksklusive koncerter – på hjemme- og udebane

Tina Dickow har netop annonceret to eksklusive optrædener, på henholdsvis hjemme- og udebane. Den 14. oktober fylder den aarhusiansk fødte og opvoksede sangerinde og sangskriver 40 år, og hun har annonceret en late-night fødselsdagskoncert aftenen før, så hun ved midnat kan skåle et nyt årti i gang sammen med publikum. Det foregår i Gamla Bió i den nuværende hjemby Reykjavik i Island den 13. oktober, som er den dag, den danske efterårsferie starter.

"Så synger jeg en masse sange og snakker nok også en del, og vi skåler på, at 20-30-40-50-60 er same-same, og at livet i øvrigt går alt for stærkt," fortæller Dickow.

I december spiller Tina Dickow en anden koncert, hun selv kalder et karrierehøjdepunkt.

"Jeg er vanvittig stolt over at kunne fortælle, at jeg skal spille i Hamborgs nye store koncertsal Elbphilharmonie den 20. december. Det er ikke så tit, jeg i Danmark fortæller, hvad jeg laver i Tyskland, men det går altså utroligt godt dernede og har gjort det i mange år, og nu har jeg så fået tilbudt at give koncert i en af verdens pt mest prestigefyldte koncertsale med over 2000 sæder. En del af koncerten vil være solo, og jeg bliver helt blød i knæene bare ved tanken om at stå alene på scenen i den store, flotte sal, og en større del af koncerten vil være kvartet."

Mere om begge koncerter og om billetsalg følger inden længe på Tina Dickows Facebook-side og hjemmeside.

Tina Dickow har i øvrigt varslet udgivelsen af en bog om sit liv med musikken i starten af november, samtidig med sin danske solo-turné, hvor mange byer allerede melder udsolgt.

Tina Dickow kunne i juni opleves til fire koncerter, hvor hun spillede sit 2007-album "Count to Ten" i sin helhed, i øvrigt bagfra. GAFFAs anmelder Niki Treumer Mogensen var begejstret for koncerten på NorthSide, som han tildelte fem stjerner med blandt andre følgende ord:

"Efter at have set flere andre danske kunstnere kæmpe lidt med at banke rusten af og levere fejlfrit tidligere på dagen, var det vidunderligt at lade sig underholde at en helt igennem professionel og tilpas Dickow i den lille times tid, koncerten varede. En time, hvor publikum næsten, men også kun næsten, blev tryllebundet i en grad, så de kunne glemme den vedholdende regn fra oven." Læs hele anmeldelsen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA