x

Jazzlegende kommer til Danmark

Jazzlegende kommer til Danmark

Den amerikanske pianist, keyboardspiller og verdensberømte jazz- og funkmusiker Herbie Hancock kan opleves i Aalborg den 19. november i år, når han indtager den store scene i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Amerikaneren er født i 1940 og har haft stor indflydelse på krydsfeltet mellem akustisk og elektronisk jazz, hiphop og r&b. Med sig til Aalborg har han James Genus, Trevor Lawrence og Terrace Martin. De tre herrer har arbejdet med store kunstnere som Whitney Houston, Stevie Wonder, Bruno Mars, Ed Sheeran, Snoop Dog og Kendrick Lamar.

LÆS OGSÅ: Nils Frahm giver ekstrakoncert

Tidligere medlem af The Miles Davis Quintet

Hancock gjorde sig særlig bemærket i 1963, hvor han blev en del af Miles Davis’ anden kvintet og samtidig udgav musik i eget navn på det hæderkronede selskab Blue Note.

”Herbie var skridtet videre fra Bud Powell og Thelonius Monk, og jeg har ikke hørt nogen, der kan træde i hans fodspor,” har Miles Davis udtalt om Hancock. 

Hancock havde i 70’erne og 80’erne en elektrisk periode med plader som Head Hunters (1973), der blev det første jazz-album nogensinde, som solgte platin, og Future Shock (1983) med hitsinglen ”Rockit”, hvis video vandt fem MTV Video Music Awards i 1984. 

Artiklen fortsætter under videoen

Gæstede årets Copenhagen Jazz Festival

I det 21. århundrede har Herbie Hancock fået stor opmærksomhed for det Grammy-vindende album River: The Jonie Letters (2007), som er en hyldest til sangerinden Joni Mitchell og scorede hele seks stjerner af GAFFAs anmelder.

Han spillede sidst i Danmark under årets Copenhagen Jazz Festival. Koncerten fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Ivan Rod med blandt andet følgende ord:

”På den ene side var han i sit bevægelsesmønster og i sin måde at tale på slow, som i konstant chill mode. På den anden side var han ophavsmand og medvirkende kraft i forløsningen af et meget vitalt materiale.”

Billetter til den kommende koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center er allerede i salg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA