x

Legendarisk punk-bassist kommer til Danmark

Legendarisk punk-bassist kommer til Danmark

Mike Watt dannede i 1980 punk-trioen Minutemen og har siden også spillet sammen med store musikere som Iggy Pop og Eddie Vedder. Fredag den 20. oktober optræder han sammen med Il Sogno Del Marinaio på Tape i Aarhus.

Il Sogno Del Marinaio, som på dansk betyder ”sømandens drøm”, blev dannet i 2009 og udgøres af den amerikanske sanger og bassist Mike Watt samt de italienske Stefano Pilla og Paolo Mongardi på henholdsvis guitar/vokal og trommer/vokal.

LÆS OGSÅ: Fransk musikmagasin får tæv for dette forsidebillede

Watt er med sin fortid i bands som Minutemen, Dos og Firehose et legendarisk navn inden for punk og alternativ rock, og det var dermed ikke for ingenting, at han blev indlemmet som bassist, da The Stooges med Iggy Pop i front blev gendannet i 2003.

Watt indspillede i 1995 albummet Ball-Hog or Tugboat, hvorpå musikere som Flea (Red Hot Chili Peppers), Eddie Vedder (Pearl Jam) og Dave Grohl (Foo Fighters) medvirkede.

LÆS OGSÅ: Nick Cave: Jeg har ikke råd til at henfalde til depression

Ved siden af arbejdet som udøvende musiker stiftede Watt i 2001 pladeselskabet Clenchedwrench, som har udgivet Il Sogno Del Marinaios første to album – de roste "La Busta Gialla" (2013) og "Canto Secondo" (2014).

Bandet blander jazz, post-rockede lydbilleder og god gammel rock’n’roll – samtidig med at deres show er en hyldest til den rene og uforfalskede glæde ved at kreere musik sammen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA