x

Koncertaktuelle Damon Albarn indspiller med Tony Visconti

Koncertaktuelle Damon Albarn indspiller med Tony Visconti

Damon Albarn optræder i morgen i Royal Arena med Gorillaz. Og i forbindelse med GAFFAs interview for en uge siden med Bowie-producer, Tony Visconti, oplyste denne, at han var i studiet med Albarn, Paul Simonon og trommeslager Tony Allen. Det bekræftes nu af Albarn selv som værende et nyt opus under det ti år gamle bandnavn, The Good, The Bad and The Queen

Da GAFFA for en uge siden interviewede mesterproduceren Tony Visconti, kendt fra sit arbejde med T. Rex og især David Bowie, faldt snakken på lighederne mellem David Bowie og en anden kunstner fra London med samme globale tilgang til sin kunst, nemlig Damon Albarn, som kommer fra det multikulturelle Notting Hill. Og så sagde Tony Visconti:

– Jeg arbejder faktisk lige nu med Damon Albarn. Vi har i noget tid været i studiet med hans kammerat, Paul Simonon, den gamle bassist fra The Clash og den fabelagtige afrobeat-trommeslager fra Nigeria, Tony Allen. Det er helt fantastisk, og vi får hørt en masse afrobeat og verdensmusik i det hele taget. Damon Albarn er meget inspirerende at arbejde med.

Noget kunne tyde på, at inspirationen er gensidig. Damon Albarn har nu i forbindelse med den nye Gorillaz-single, Garage Palace – som præsenterer den kvindelige engelske rapper, Lil Simz, som i øvrigt også er opvarmning på Humanz-turen, som rammer Royal Arena i morgen aften – omtalt projektet som en ny version af The Good, The Bad & The Queen, supergruppen som også tæller guitaristen fra The Verve, Simon Tong, og som debuterede for ti år siden med et blændende debutalbum og efterfølgende turné.

I den forbindelse siger Damon Albarn til det engelske musikblad NME:

"Jeg har været i gang med indspilninger på et nyt The Good, The Bad and The Queen-album. Jeg arbejder med Tony Visconti. Han er ansvarlig for nogle af mine yndlingsplader, så det har været særdeles oplysende og inspireret", siger Damon Albarn og uddyber:

"Der er tale om en hyldest til Nordengland, hvilket er lidt bizart. Den foregår i Blackpool mellem Starr Gate og den historiske pub, Uncle Tom's Cabin, for nu at være geografisk korrekt. Vi har stort set alle sangene og backing tracks indspillet, men jeg spekulerer i øjeblikket. Jeg kan på en måde ikke høre, hvad jeg selv vil sige, og det er lidt utydeligt."

Der spekuleres i, at albummet vil være en kommentar til situationen omkring Brexit. Men derudover er det interessant, at Albarn har søgt op til den gamle kasino- og badeby, hvor han sidst for ti år siden tegnede et nostalgisk billede af det kvarter i London, hvor han var vokset op.

Der foreligger ingen oplysninger om, hvornår albummet med The Good, The Bad and The Queen udkommer, samt om legenderne tager på turné.

 

 

 

 
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA