x

Spot klar med 15 nye kunstnere – blandt andre GAFFA-Prisen-aktuelle Baest

Spot klar med 15 nye kunstnere – blandt andre GAFFA-Prisen-aktuelle Baest

Spot Festival har netop offentliggjort 15 nye navne til årets festival, der finder sted i det indre Aarhus 9.-13. maj. Heriblandt festivalens første ikke-danske annonceringer, svenske Albert af Ekenstam og Frida Sundemo og norske Hajk. Blandt de danske navne finder vi dødsmetalgruppen Baest, som også spiller til GAFFA-Prisen.

Køb partoutbilletter til Spot med næsten 100 kroners rabat via GAFFA Plus – det er gratis at blive medlem. Læs mere her

De 15 navne er Albert af Ekenstam, Alexander Oscar, Anya, Baest, De Underjordiske, Drew, Frida Sundemo, Fugleflugten, Hajk, Iamjj, King, Moody, Pardans, Riverhead, Rusíka.

Læs mere om de 15 kunstnere her:

ALBERT AF EKENSTAM (SE)
Den svenske singer-songwriter Albert af Ekenstam udgav i 2017 debutalbummet Ashes, med tekster om emner som ensomhed og det at være tro mod sig selv. Musikken er inspireret af navne som Bon Iver og Mogwai i et udtryk, der veksler mellem sagte toner og mere storladne udbrud.

ALEXANDER OSCAR
Den 19-årige aarhusianer laver poppet r&b og udgav sidste år debutsinglen “Ocean View” fra 2017, der er blevet streamet over en million gange. Næste single, “Number”, udkommer 23. februar.

ANYA
R&b-sangerinden blev i 2015 hædret med en Scandinavian Soul Award, vandt en Politikens iByen-pris og blev nomineret til årets kvindelige artist ved Zulu Awards 2016. Lige nu arbejder hun på det længe ventede debutalbum, som skal følge op på 2015-ep'en The Credit og den række af singler, hun har udgivet de seneste tre år, og som har oplevet god rotation på blandt andet P3 og P4.

BAEST
BAEST spiller hårdtslående dødsmetal af den gamle skole. Bandet er stærkt inspireret af lyden af den kendte skandinaviske "buzzsaw" guitartone skabt med den legendariske BOSS HM-2-pedal og gjort kendt af bands som Bloodbath og Entombed. Baest har gjort sig bemærket på den danske metalscene med deres energiske liveshows, og sidste år fik deres optræden på Roskilde Festival seks stjerner af GAFFA – hvorefter de blev booket til GAFFA-Prisen, hvor de kan opleves i Odeon i Odense 22. februar. Køb billetter på GAFFA.dk/prisen

LÆS OGSÅ: Flået fra hinanden og fortæret – anmeldelse af Baest på Roskilde Festival 2017

DE UNDERJORDISKE
De Underjordiske spiller dansksproget rock’n’roll, der blander elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. Sangene byder på fængende up-tempo numre og repetitive elementer, mens teksterne kredser om frigørelse, spiritualitet og kærlighed. 6. april er de klar med deres andet album, Flænger i luften.

DREW
Den danske sangerinde og sangskriver beskriver sig selv som ”et kærlighedsbarn imellem Banks og Taylor Swift med et strejf af Joan Baez”. Hendes stemme er karakteristisk, og sangene er historiefortællende pop med kant. Drew har allerede solid liveerfaring som support for henholdsvis Alex Vargas og Dúné, og i GAFFA januar var hun med i artiklen "De bliver store i 2018" med 12 unge danske bands og solister, vi spår et gennembrud i 2018.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018 – Danmark

FRIDA SUNDEMO (SE)
Elektropopsangerinden Frida Sundemo brød igennem i 2013 med ep'en Indigo. Sidste år kom hendes længe ventede første fuldlængde internationale-udgivelse, “Flashbacks and Futures”, som har fået ros i internationale medier.

FUGLEFLUGTEN
Fugleflugten har rødder i genrer som shoegaze, post-rock og drømmepop. Bandet blev dannet i 2015 med en ambition om at skabe musik, der "flyver gennem de mørke skove, over byens tage og helt op i stratosfæren" – med danske tekster. Deres anden ep Bølgevækker fra 2017 fik flotte anmeldelser, og i 2018 var de blandt Vegas Udvalgte – og også med i GAFFA-artiklen "De bliver store i 2018".

LÆS OGSÅ: Når én bølge vækker mange – anmeldelse af ep'en Bølgevækker

HAJK (NO)
Indie-popbandet Hajk er et af de mest omtalte navne lige nu på den norske musikscene, og også internationale medier som Noisey, Line of Best Fit, Drowned In Sound, Clash Music og The Independent har kastet sin kærlighed over deres sofistikerede poplyd og ikke mindst samspillet mellem de to forsangere, Sigrid Aase og Preben Sælid Andersen.

IAMJJ
Den unge, danske sanger og sangskriver har især gjort sig bemærket med sin dybe og rå stemme og sine eftertænksomme sange. I 2016 udgav han sin selvbetitlede debut-ep, hvorfra singlerne "You In My Arms" og "Bloody Future" oplevede pæn radiorotation herhjemme. Siden har den danske crooner skrevet kontrakt med den tyske afdeling af det multinationale pladeselskab Warner Music og udgav i januar singlen "Homer". Debutalbummet Bloody Future udkommer 23. marts.

KING
Med latinamerikanske forældre og en opvækst i København er den 27-årige danske sangerinde Gabriela Olmedo Catalán et nytskud på pop-scenen. Under kunstnernavnet King laver hun popmusik med en upoleret lyd og melankolske tekster. Hun udgav i 2015 sin første single “Promise”, og siden er det blevet til en række singler og en optræden på den svenske “Where’s the Music”-festival.

MOODY
Sangerinden, sangskriveren og produceren Josefine Moody var en af de tre vindere af KarriereKanonen 2017. Hun laver dansabel r&b med blød vokal og skarpe beats, som det kan opleves på hendes første to singler, “Taboo” og “Karma”.

LÆS OGSÅ: KarriereKanon-vinder Moody: Det er fuldstændig ubeskriveligt

PARDANS
Pardans er en københavnsk post-punk-sekstet, som blev dannet i 2015. Med en stor og noget usædvanlig instrumentpark bestående af guitar, bas, trommer, saxofon, bratsch og en karismatisk forsanger kunne bandet blandt andet opleves på Roskilde Festival 2017. Teksterne svinger fra det melankolske til det vrede, som det kan opleves på debut-ep Heaven, Treason, Women fra 2016.

RIVERHEAD
Musikerne har rødder i forskellige hardcore-konstellationer som Halshug, Black Temple og As We Fight, men Riverhead ligger musikalsk tættere op ad støjrock og post-punk, med mere melodiske sange end i typisk hardcore. De bevarer dog punkens energi, ikke mindst live.

RUSÍKA
Rusíka er en helt ny aarhusiansk pop/r&b-artist, som endnu ikke har udgivet sin debutsingle. Første gang, man vil kunne opleve Rusíka, bliver på den kommende TooManyLeftHands-single.

Køb partoutbilletter til Spot med næsten 100 kroners rabat via GAFFA Plus – det er gratis at blive medlem. Læs mere her

 

Varm op med en playliste med kunstnerne på Spot Festival 2018 – inklusive dem, der tidligere er blevet offentliggjort: Asbjørn, Barselona, Bisse, Ea Kaya, Fool, Gents, Iris Gold, Jada, Mike Sheridan, Natjager, Oktober, Rebecca Lou, Saveus, Turbolens, Vic Shinobi og Yangze.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA