x

Hør Michael Learns to Rocks sang med prins Henrik på klaver

Hør Michael Learns to Rocks sang med prins Henrik på klaver

I 2013 indspillede netop afdøde Prins Henrik en sang med Michael Learns to Rock,  komponisten Michael Hanson og den thailandske jazzmusiker Dr. Pathorn Srikaranonda. Hør nummeret nedenfor.

I aftes klokken 23.18 sov Prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot, 83 år gammel.

Prisen var en stor musikelsker og en glimrende pianist, og selvom det primært var klassisk musik, han interesserede sig for, medvirkede han i 2013 som pianist på jazzpopsangen "Echo" med popgruppen Michael Learns to Rock, komponisten Michael Hanson og den thailandske jazzmusiker Dr. Pathorn Srikaranonda.

Nummeret blev indspillet til den daværende konge af Thailand, Bhumibol Adulyadej, som en venskabsgave mellem Danmark og Thailand. Projektet kom i stand efter idé af iværksætter, producer og komponist Michael Hanson i tæt samarbejde med Michael Learns To Rock og musiker og komponist Dr. Pathorn Srikaranonda fra Thailand. Michael Learns To Rock fik kort efter deres debut i 1991 et gennembrud i Asien, hvor de lige siden har været et stort navn.

LÆS OGSÅ: Hør The Floor is Made of Lavas hyldestsang til prins Henrik

"Echo" var oprindeligt komponeret af den thailandske konge, der også var en anset jazzmusiker og komponist. I Michael Learns To Rock, Michael Hanson og Dr. Pathorn Srikaranondas indspilning af nummeret er uddrag fra Prins Henriks digt "Le Fleuve" brugt som tekst, oversat til engelsk, og han medvirker derudover selv som pianist – og læser indledningsvis sit digt op på fransk.

Kong Bhumibol Adulyadej døde i 2016, 88 år gammel.

Prins Henrik var kendt for at udtrykke sig kunstnerisk, og han udgav også flere digtsamlinger og skabte en række skulpturer. Så sent som i september 2017 kunne Aarhus præsentere en skulptur af Prins Henrik på Aarhus Havn, baseret på en model, prinsen skabte i 1980.

Hør "Echo":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA