x

Danske Møl omtales af store metalmagasiner – ny single får premiere på BBC1

Danske Møl omtales af store metalmagasiner – ny single får premiere på BBC1

Det aarhusianske shoegaze-/metalband Møl er klar med ny single og får mediedækning i store internationale metalmagasiner.

Aarhus-baserede Møl blander hvirvlende guitarer og hidsige vokaler med shoegazens drømmende stemning for at danne en unik sammensætning af lydbilleder og passager. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest udgav bandet deres selvbetitlede debut-ep i 2014. Et år senere udsendte de deres anden ep, II, der er produceret af Jacob Bredahl (tidligere forsanger i Hatesphere). Begge ep'er blev godt modtaget og førte dem til livescenen.

Møl har blandt andet spillet på Aalborg Metal Festival 2015 og Spot Festival 2016, hvor de blev fremhævet som en af ​​de bedste optrædener af GAFFA (læs anmeldelsen lige her). Desuden modtog de prisen som "årets upcoming band" ved High Voltages Rock Awards i 2016.

Møl er en del af management- og pladeselskabet Prime Collectives "nextgen-projekt" og er klar med deres album, JORD, der udgives den 13. april på Holy Roar Records. I den forbindelse havde de i går premiere på nummeret "Bruma" på BBC1 Rock Show with Daniel P. Carter. Hør sangen og resten af udsendelsen her.

Møl har også opnået international mediedækning i forbindelse med JORD, idet bandet har artikler i de større metalmagasiner Kerrang! og Metal Hammer UK.

I forbindelse med udgivelsen af JORD spiller Møl på dette års Royal Metal Fest på VoxHall den 6. april (med lovning på et specielt sceneshow med inddragelse fra publikum), Escobar i Aarhus den 12. april (release for Jord – ikke koncert) samt A Colossal Weekend (festival) den 13. april (release-show/koncert), før de drager på en fire-dags turné på England den 24.-27. maj, hvor de spiller i henholdsvis London, Nottingham, Bristol og Brighton. 

GAFFA har tidligere interviewet Møl, og du kan læse interviewet "Fusionsmetal fra Østjylland" lige her.

Tracklist for JORD:

1. Storm
2. Penumbra
3. Bruma
4. Vakuum
5. Λ
6. Ligament
7. Virga
8. JORD

LÆS OGSÅ: Dansk metal har ramt en nerve


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA