x

Underskrift-indsamling: Skal musik forbydes i København?

Underskrift-indsamling: Skal musik forbydes i København?

500 kulturarrangører tordner mod kommunal forskrift: Skal musik forbydes i København?

I dag lanceres en underskriftsindsamling, der skal samle borgerne om et København med liv i byen og plads til musik og kultur. Bag indsamlingen står Strøm Festival sammen med blandt andet Copenhagen Pride, Copenhagen Marathon, Copenhagen Jazz Festival, CPH:DOX, CPH PIX, Golden Days, Distortion, Pumpehuset, e-sportsarrangøren RFRSH og Kulturnatten.

På under én uge har over fem hundrede kultur- og bylivsaktører i København samlet sig mod en forskrift for udendørs musikarrangementer, som ifølge aktørerne har massive konsekvenser for musik- og kulturlivet.

LÆS OGSÅ: Earl Sweatshirt-lejren udtaler sig efter NorthSide-aflysning

Forskriften, der blev besluttet af Borgerrepræsentationen 2. marts 2017, opsætter ifølge kulturaktørerne urealistiske betingelser for musik og kultur i Københavns byrum.

"Forskriften sætter en lydgrænse for musik i byen på 60-70 dB. På samme tid ligger byens egenstøj i form af mennesker og trafik på samme eller højere niveau. Vi får svært ved at skabe musik, kultur og liv i byen under de vilkår. Til et helt normalt møde med politikerne står lydmåleren på 68 dB," udtaler Frederik Birket-Smith, direktør for Strøm, der blandt andet arrangerer musik i byrummet.

"Hvis vi ønsker at opretholde Københavns rige musik-, by- og kulturliv, kræver det en tættere faglig dialog med og en mere ambitiøs tilgang hos Københavns Kommune. Vi ønsker at tage seriøst og ordentligt fat på udfordringen – og med hensyn til borgerne in mente," understreger Frederik Birket-Smith.

Man kan skrive under på følgende link: https://www.skrivunder.net/skalmusikforbydesikbh


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA