x

Dúné stopper

Dúné stopper

Giver to sidste koncerter i denne måned

Dúné har netop i TV2's Go'morgen Danmark offentliggjort, at de stopper efter 17 år. Gruppen giver dog to sidste koncerter, på Smukfest i morgen 9. august og i Vega 25. august.

Bandet blev dannet i Skive, da medlemmerne kun var i starten af teenageårene. De albumdebuterede i 2007 og bestod på daværende tidspunkt af syv medlemmer, men med årene er de blevet færre og færre og er i dag kun tre, sanger Mattias Kolstrup, bassist Piotrek Wasilewski og keyboardspiller Ole Bjørn. 

Ifølge gruppen skyldtes opløsningen, at medlemmerne ikke længere har gejsten og vil prøve noget nyt hver for sig. Ole Bjørn vil arbejde på ny musik, mens Piotrek Wasilewski vil prøve en karriere som kitesurfing-instruktør, og Mattias Kolstrup vil tage en tænkepause.

"Det var mig, der ringede til drengene. Vi havde allesammen haft en mavefornemmelse i noget tid. Jeg fremlagde det sådan, at vi skulle trække håndbremsen. Og selvom det var mig, der lavede opkaldet, så rystede mine hænder. Jeg havde det så klamt over det," fortæller Mattias Kolstrup til TV2.

Gruppen debuterede i 2007 med albummet We Are In There, You Are Out Here og har til dato udsendt fire album, senest Delta fra 2016. I starten kaldte de deres musik for "indielektrorock", mens udtrykket på Delta-albummet også var påvirket af pop og urban.

Dúnés debutalbum gav dem to GAFFA-Priser, Årets Nye Danske Navn og Årets Danske Gruppe, og det fik også tre Danish Music Awards. Alle gruppens album har ligget i top 10 på de danske hitlister. Blandt deres mest kendte sange kan nævnes "Bloodlines", "Dry Lips", "Victim of the City", "Hell No" og "Searching for a Party".

Se videoen til "Dry Lips":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA