x

Håkan Lidbo vil sende musik til rumvæsner

Håkan Lidbo vil sende musik til rumvæsner

Svenske Håkan Lidbo har udsendt omkring 200 plader og har remixet for kunstnere som Fatboy Slim, Yello, Ennio Morricone, Sophie Ellis Bexter og Kool Keith.

Han har desuden et radioprogram med titlen Ström på svensk radio, men det, han går mest op i lige nu, er et projekt, der handler om at sende musik ud til rumvæsnerne.

Lidbo samarbejder i følge en pressemeddelelse med forskellige musikere i håb at kunne fortælle de fremmede skabninger om menneskeheden via musik.

Projektet udarbejdes i samarbejde med det svenske rumprogram og rumstationen Esrange i Kiruna i Nordsverige. Esrange er ifølge Lidbo desuden det sted, hvorfra man i 2012 vil sende de første rumturister afsted fra.

I 1977 røg Voyager 1 og 2 afsted med indspillet musik, men da Lidbo vil sende sin musik ud i rummet via radiobølger, betragter han sit projekt som aldeles unikt.

I perioden 26. marts til 28. maj vil Lidbo præsentere musikken i sit radioprogram, hvor samarbejdspartnere som The Knife og Andreas Tilliander vil få et program hver til at komme med deres bud på et intergalaktisk hit.

Musikken sendes ud i rummet første uge i juni, men kommer dog også på cd til os jordboer, og derefter er det bare at vente på svar.

Ström på svensk radio


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA