x

Blondie til Vega

Blondie til Vega

Det er Blondies "Parallel Lines 30th Anniversary Tour", der når til Vega i København den 4. august. Billetsalget starter i morgen, torsdag den 17. april.

Blondie, der sjovt nok spillede en "Farewell Tour" på Vega sidste år, brød ud fra undergrunden og vandt almen anerkendelse for deres 1978-album "Parallel Lines".

Pludselig blev det tidligere punkband, med forsanger Deborah Harry ved mikrofonen, kendt for hits som "Picture This", "Hanging On the Telephone", "Sunday Girl" og "Heart Of Glass".

Blondie brød igennem som hippe popikoner på New Yorks feterede new wave- og punkscene i de sene 70'ere: De leverede fængende hooks og ironiske tekster.

De var indbegrebet af cool, hvad tøj og hår angik og Debbie Harry var på forsiden af snart sagt alle musik- og modemagasiner.

Gruppen blev dannet helt tilbage i 1974 af Deborah Harry og Chris Stein, men gik fra hinanden i 1983, kort efter Chris Stein fik konstateret en alvorlig, genetisk sygdom, som han først blev kureret for i 2005.

I 1997 blev bandet gendannet og har siden turnéret og udgivet pladerne "No Exit" fra 1999 og "The Curse Of Blondie" fra 2003.

Blondie har blandt andet turneret med David Bowie og Iggy Pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA