x

Kim Larsen-mindekoncert tæt på aflysning

Kim Larsen-mindekoncert tæt på aflysning

En højttaler, der sad løst, var ved at spolere gårsdagens Kim Larsen-mindekoncert, der kun med nød og næppe blev gennemført.

Der var antageligt en usædvanlig høj puls på sceneteknikerne til gårsdagens mindekoncert for hele Danmarks spillemand. En frygt for, at scenen skulle brase sammen, voksede sig nemlig så stor, at området foran scenen blev afspærret og lydprøver afbrudt, blot et par timer før koncerten skulle skydes i gang.

Ramaskriget startede, da en højtaler på omkring tre tons var ved at styrte ned, beretter DR. Den enorme højtaler hang på siden af scenen i et ophæng, der var tæt på at knække og i så fald kunne have forårsaget megen skade – og ikke mindst have været til stor fare for de forreste rækker af det 35.000-holdige publikum. Det lykkedes dog teknikerne at løse problemet med assistance fra en kæmpe kran – men først måtte pladsen altså spærres af, og folks sikkerhed sikres.

LÆS OGSÅ: Landet mindes Larsen

Mindekoncerten endte med at blive afviklet efter planen, og den tætpakkede Rådhusplads i København skabte et rum, hvor både latter og tårer kunne få frit løb – og naturligvis en masse sing-a-long. Hyldesten blev ført i land af en lang række af Danmarks populæreste musikere – heriblandt Jens Unmack fra Love Shop (billedet), Oh Land, Michael Falch, The Minds of 99, Magtens Korridorer og DRs pigekor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA