x

JULEKALENDER-LÅGE 1: Hør årets bedste sang ifølge Per Vers

JULEKALENDER-LÅGE 1: Hør årets bedste sang ifølge Per Vers

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2018. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi begynder med Per Vers, der i år har udgivet det meget roste album Knust Kunst bygget op omkring samplinger af glemte perler fra den danske sangskat.

LÆS OGSÅ: Langt mere end en kunstsamling samplinger

1. Moo Latte: Nest

Per Vers: – Jeg synes, dansk hiphop og urban har det bedre end nogensinde. Bare i dag har jeg haft tre opture – da jeg hørte “Uuh” af Benny Jamz / Branco / Kesi i radioen og derefter det nye Benal-album i bilen. Store navne, der er har poppede elementer, men som også er enormt hardcore på hver sin måde. Og så lige hjem til en fire-nummers ep fra Fabeldyret, en undergrunds-artist, jeg ikke rigtig har hørt noget fra før, men som skriver rigtig godt, billedskabende og originalt.

Jeg har dog puttet MOO LATTE bag min kalenderlåge. Dude er halvt polak og halvt afrikaner og bor i København. Han laver chiilede lo-fi instrumental-beats med masser af samples fra bossa nova og afrikanske vokaler. Jeg synes, hans album “Syd” er enormt gennemført og tjekket, samtidig med det er legesygt og sloppy og skævt. Det er pissegodt arrangeret, og – som en sjældenhed i genren – er melodierne vildt stærke og gi’r mig mindelser til ATCQ-produktioner.

Min makker Jakob, der har pladebutikken Rekords på Nørrebro, lagde ti sekunders lyd på sin Instagram-story, og dét ene loop var nok til, at jeg vidste, jeg skulle tjekke det her ud. Hvis det er nok at være bosiddende i DK, så ville jeg nok kalde det her årets danske album for mig. Der er selvfølgelig sygt mange, jeg kunne nævne, men når noget SÅ godt som det her ligger og har under 1000 streams på Spotify, så vil jeg gerne lade pilen pege dén vej.

Jeg har valgt “Nest”, simpelthen fordi den ligger først på albummet og som invitation til at nyde alle 37 minutter…..!

LÆS OGSÅ: Per Vers-interview: Fra fortiden til samtiden

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA