x

Master Fatman er død

Master Fatman er død

Multikunstneren blev kun 53 år

Entertaineren, Radio24syv-værten, dj'en og musikeren Master Fatman er død, 53 år, skriver Ekstra Bladet.

– Jeg kan på vegne af familien bekræfte, at Morten er død. Familien har ikke yderligere kommentarer, siger Radio24syvs direktør Jørgen Ramskov til Ekstra Bladet og oplyser, at han ikke kender dødsårsagen.

Master Fatman havde det borgerlige navn Morten Lindberg og voksede op i Dalum ved Odense. Han indledte karrieren i slutningen af 80'erne som sanger i bandet Master Fatman and his Freedom Fighters, som fortolkede 70'er-diskohits af blandt andre ABBA og Boney M med Fatmans karakeristiske dybe, talesyngende stemme i front. I 1991 udgav de deres første og eneste album, Hail Hail. Sideløbende sang han i punkbandet Bronson & Psykopaterne.

I 1992 debuterede Master Fatman som filminstruktør med Gay Niggers from Outer Space, og i 90'erne var han redaktør på det københavnske kultur- og livsstilsmagasin Schäfer sammen med Kim Foss, Martin Kongstad og Henrik List.

I 1993 stillede han op til kommunalvalget i Københavns Kommune med Det Kosmiske Parti, der blandt andet gik ind for kosmisk kærlighed og langsommere jordrotation. Ifølge Den Store Danske fik partiet 2136 stemmer.

I 1995 medvirkede han i dansk melodi grand prix med "Jordisk kærlighed" – det år, Aud Wilken vandt med "Fra Mols til Skagen". Samme år var han vært i DR's kitsch-dyrkende talkshow Frank of Denmark.

Master Fatman var desuden bassist i easy listening-duoen Lindberg Hemmer Foundation, hvor han sammen med tangentspiller Dan Hemmer udgav to album i henholdsvis 1996 og 2001.

I 2006 deltog han i Vild med Dans, hvor han dansede med Mie Moltke og fik en sjetteplads.

Master Fatman var kendt for sin store viden om musik, ikke mindst jazz, sydamerikansk og afrikansk musik, og i en periode var han vært på Jazzmosfæren med Master Fatman på DR P8 Jazz. Han var desuden en flittig dj.

I 2011 blev hans livshistorie fortalt i bogen Master Fatman af David Pepe Birch.

Fra 2015 og op til sin død var han vært på Radio24syvs frankofile søndag morgen-program Croque Monsieur.

Master Fatman efterlader sig sin hustru og fem børn.

Se Master Fatman "on fire" i tv-programmet Husk lige tandbørsten i 1995:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA