Nyhed

P8 Jazz hylder Master Fatman

GAFFA – alt om musik

Radiokanalen mides Tykmesteren denne weekend

I tirsdags døde den folkekære dj, musiker og entertainer Morten Lindberg alias Master Fatman. Lindberg have flere års erfaring som radiovært, hvor han blandt andet stod bag programmet Jazzmosfæren med Master Fatman på P8 Jazz. Denne lørdag sender radiokanalen den fire timer lange udsendelse Tykt farvel – og røvmeget på gensyn om Lindberg, og søndag sender P8 Jazz alle hans Jazzmosfære-programmer.

Tykt farvel – og røvmeget på gensyn er en radiocollage, der består af Lindbergs egne ord fra radio og fjernsyn, hans yndlingsmusik samt hilsner fra dem, der stod ham nær. Programmet bliver sendt fra 15.03 til 17.00 lørdag den 30. marts på P8 Jazz. Herefter holder kanalen to timers åbent studie med lytternes jazzminder om Lindberg. Man kan skrive ind på [email protected] og på P8 Jazz’ Facebook-side og fortælle, hvordan man husker radioværten. Man kan også ønske et stykke jazzmusik.


Søndag den 31. marts kan man fra klokken 07.03 og frem til midnat uafbrudt høre udsendelser af Jazzmosfæren med Master Fatman inklusive den allersidste udgave af det ugentlige to-timers-program, som Lindberg nåede at lave før sin pludselige død, og som ellers skulle have været sendt lørdag eftermiddag. Den sidste udgave af Jazzmosfære kan høres klokken 22.03.

– Der er så mange gode og rørende historier om Master Fatman – både internt i DR og blandt de mange, der var i berøring med det varme og kærlige menneske. Dem vil vi gerne sørge for bliver delt på kryds og tværs af landet, lyder det fra DR’s radiochef Gustav Lützhøft.

– Samtidig var Morten Lindberg en fremragende formidler med stor indsigt i musik, og han har efterladt sig masser af god radio. Det vil vi gerne give lytterne en mulighed for at høre igen, samtidig med at vi siger farvel og tak for musikken til den kosmiske tykmester.


Master Fatman var også tv-vært, og det sidste program, han lavede for DR, var Smagen af Danmark, som blev vist på DR K torsdag aften. Udsendelsen kan ses på DRTV.

Master Fatman blev 53 år.

LÆS OGSÅ: Master Fatman er død


ANNONCE