x

P3 dræbte Rasmus Nøhrs saxofon

P3 dræbte Rasmus Nøhrs saxofon

Når sange fra albums skal spilles i radioen, laver pladeselskaberne ofte de såkaldte radio edits, hvor sangene bliver beskåret, så de som regel ikke er længere end de 3 minutter og 30 sekunder, som både P3 og en lang række kommercielle radiostationer åbenbart mener er grænsen for lytternes tålmodighed.

Dette er ikke nogen nyhed, og det er næppe heller nogen nyhed, at kunstnerne sjældent bryder sig om at få deres kunstværker beskåret på den måde for at tækkes det, der tilsyneladende er folkets smag.

Det er imidlertid sjældent, at kunstnerne går ud og kritiserer deres pladeselskabs valg med risiko for at lægge sig ud med samme. Det gjorde Rasmus Nøhr imidlertid, da Nyhedsavisen interviewede ham i marts, og avisen genbruger nu hans kritik i forbindelse med et nyt interview om de kontroversielle radio edits.

Nyhedsavisen har ikke kunnet få en ny kommentar fra Rasmus Nøhr, men har talt med Nicolaj Bundesen, radio promoter og a&r-mand (en slags kunstnerisk ansvarlig, red.) på Nøhrs pladeselskab Copenhagen Records. Og han indrømmer at have fjernet en saxofonsolo i Nøhrs aktuelle radiohit "Alderspræsident" – i samråd med sin Copenhagen Records-kollega Mik Christensen – fordi man mente, at sangen ville klare sig bedre på P3 uden saxofonen, som man øjensynligt betragter som et utidssvarende instrument.

Bundesen udtaler til Nyhedsavisen:
"Lad mig sige det sådan, at vi tog en åben debat med Rasmus, hvor vi forklarede ham de forskellige scenarier. Vi overbeviste ham om, at nummeret ville have bedre chancer for at ramme P3-publikummet uden sax. Vi snakkede åbent om, hvorvidt han ville være med til at gå på det kompromis for at få mere airplay. Men det er i gåseøjne min skyld, fordi jeg konkluderer på P3's vegne."

Med andre ord er det altså Nøhrs eget pladeselskab, der har fundet på at lave en radio edit. Men de fik et vink med en vognstang, fortæller P3's musikchef Lars Trillingsgaard til Nyhedsavisen:
"Hans egne repræsentanter spurgte mig: 'Hvad synes du?' Og så svarede jeg, at på P3 ville vi få nemmere ved at arbejde med det her nummer, hvis der ikke var en 30 sekunder lang saxofon-solo til sidst. Det var en opfordring. Jeg har ikke lavet om på noget. Det har pladeselskabet".

For god ordens skyld skal det med til historien, at P3 ikke altid får sin vilje og godt kan bøje sig. GAFFA erfarer eksempelvis, at Nephew – trods opfordringer – nægtede at lave en radio edit af deres mere end fem minutter lange version af Kim Larsen-sangen "Byens Hotel" fra hyldestpladen "Værsgo 2" – og at deres lange version af samme sang alligevel var et af de mest spillede numre på P3 i 2005.


Rasmus Nøhrs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA