x

Fire nye navne til Roskilde

Fire nye navne til Roskilde

Selvom Roskilde Festival offentliggjorde sit næsten samlede musikprogram for en måned siden, kommer der stadig
lidt tilføjelser – og de bliver altid offentliggjort om onsdagen.

I dag har festivalen således annonceret yderligere fire navne – vanen tro ganske forskellige. Nemlig Mogwai, Culcha Candela, Fuck Buttons og Osaka Invasion.

Skotske Mogwai (billedet) var nogle af bannerførerne inden for postrocken i midten og slutningen af 90’erne med deres langstrakte instrumentalnumre, der byggede langsomt op til et støjende klimaks med inspiration fra navne som Slint, Tortoise og Sonic Youth. Siden har Mogwai forkortet deres sange og skruet lidt ned for støjen, men de plejer stadig at spille nogle af deres ældre og mest monumentale numre live – og er kendt for at spille meget højt. Det gjorde de eksempelvis, da de spillede på Roskilde i 1998, hvor gruppens regelmæssige støjudbrud på den daværende Blå Scene nærmest fik folk til at søge dækning. Så husk ørepropper til deres koncert.
Mogwai er for tiden aktuelle med en genudgivelse af deres 11 år gamle, stilskabende debutalbum "Young Team" i en dobbelt-cd-udgave med ekstra sjældenheder og livenumre.

Tyske Culcha Candela blander på multikulturel vis dancehall, reggae og party-rap. Bandets målsætning er ifølge eget udsagn at skabe en lidt bedre verden via deres festlige og svedige koncerter.

Fuck Buttons er en engelsk electronica-duo, som blander støj med forvrængede nødråb i langstrakte lydflader, men de dyrker også det mere lyse og melodiske.

Osaka Invasion dækker, som navnet antyder, over et udpluk af eksperimenterende kunstnere fra den japanske storby. Nærmere betegnet DJ Scotch Egg, Ove-Naxx, Maruosa og Bogulta, der sammen byder på digital hardcore, metal, improviseret støj og vilde genresammenstød.

Roskilde Festival finder sted i dagen 3.-6. juli.

Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA